mediterrán növények

A mediterrán növények beragyoghatják a hazai kerteket is

2021. 02. 03. 11:00:00

A mediterrán növények szépsége, sőt, termékenysége roppantul vonzó. De vajon érdemes a kis hazánk szárazföldi éghajlatán a nevelgetésükben gondolkodni? Megadjuk a választ, ami egyértelműen: igen, érdemes!

A mediterrán növények nem igényelnek luxus körülményeket

2020. 09. 08. 10:00:00

A mediterrán növények különlegességek hírében állnak. Ez abban az értelemben abszolút igaz, hogy a szépségük magával ragadó, és a kisugárzásuk egyszerűen öltözteti a teret. Viszont a törődés szempontjából egyáltalán nem nehéz esetek, annak ellenére, hogy sokan tartanak tőlük, mondván, lehetetlen megteremteni számukra az optimális körülményeket. Szerencsére ezt a feltételezést nem valós tudás táplálja.

A mediterrán növények kicsattanó életerővel ajándékozhatják meg

2020. 06. 03. 11:00:00

A mediterrán növények számtalan időjárási viszontagsággal, eredményesen szembeszegülnek. Ezt a tényt azért lényeges kihangsúlyozni, mert sokan tartanak attól, hogy a különleges növények Magyarországon nem bírják majd a strapát. Azt a fajta kihívást, amit a meteorológia változékonysága jelent. Ám csupán fajtafüggő, hogy az adott típus mire képes, milyen körülményeket igényel.

A mediterrán növények bárhol termeszthetőek

2020. 03. 11. 11:00:00

Talán elsőre azt gondolná, hogy minden növényt ott érdemes termeszteni, ahol először megjelent a természetben, mert minden bizonnyal oka van annak, hogy az őshonosság honnan eredeztethető. A mediterrán növények esetében azonban egyre inkább elterjedni látszik a tény, miszerint nem pusztán ott nevelhetőek és élvezhető a szépségük, ahol megjelentek.

Ültesse a kertjébe a természet ajándékait!

2019. 06. 12. 13:00:00

A növények közelsége mindig képes örömöt csempészni a mindennapokba, hiszen rendkívül esztétikus látványt nyújtanak, ahogy a kertet, a teraszt vagy a verandát beborítják a csodálatos leveleikkel, virágaikkal. A mediterrán növények minden esetben remek választásnak bizonyulnak, hiszen kevés olyan elképesztően különleges és finom illatú virág van, mint amilyen a margaréta, a tölcsérjázmin vagy a murvafürt bokor. 

A mediterrán növények csak önre várnak!

2018. 09. 25. 11:00:00

Ha eddig úgy gondolta, hogy a mediterrán növények ugyan szépek, de nem lakásba, házba esetleg kontinentális éghajlatú udvarba valók, akkor itt az ideje, hogy átgondolja ezt a feltevést. Teljesen érthető, hogy némileg tartózkodik attól, hogy ismeretlenebb növényfajtákat telepítsen az életébe, de érdemes ezt meglépni, ugyanis csodák történhetnek. 

Mediterrán növények az otthonában?!

2018. 01. 03. 12:00:00

A mediterrán növények egyszerűen varázsolhatnak vérpezsdítő hangulatot otthonába. Ha mindig is arra vágyott, hogy a temperamentum kézzel foghatóvá váljon környezetében, akkor nem kell mást tennie, mint például egy olajfát beszereznie.