A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

Hírek

Lilaakác vásárlása, gondozása, metszése.

Árak és teljes kínálat itt:
Megnézem a kínálatot ►►► 

Az eredetileg keletről származó wisteria egy Kína és Japán között élő kúszó cserje. Akár 10 méteres magasságot is elérő növény, amely a kertben, de akár az erkélyen vagy a teraszon cserépben is termeszthető, amíg van elegendő hely a növekedéséhez. Marco Polo segítségével jut el Európába ,ami nagy különlegesség lett az európai országokban.

Datolyaszilva metszése, szüretelése, szaporítása

A datolyaszilva (Diospyros kaki) vagy más néven kakiszilva, hurma, sharongyümölcs eredetileg Ázsiából származik, és az ébenfa (Ebenaceae) családjába tartozik. Kínában és Indiában több mint 2000 éve termesztik, így az egyik legrégebbi ősi kultúrnövényüknek számít. A szubtrópusi és a trópusi területek hegyvidékein 1000 méter felett termesztik. Nagy termesztési központjai jelenleg is Japán, Kína és India mellett Kalifornia, Florida, a volt Szovjetunió és a Földközi-tenger vidéke.

Hibiszkusz, mályva, mályvacserje gondozása, metszése, szaporítása

A hibiszkusz (Hibiscus) növénynemzetségbe több száz faj tartozik, amelyek mindegyike Ázsiából származik, de elterjedtek a világ trópusi és szubtrópusi vidékein is. A mályvafélék (Malvaceae) családjába tartoznak fajaik, melyek között egynyári, évelő és lágyszárú növények, valamint félcserjék, cserjék és fák is megtalálhatók. A kínai hibiszkusz (Hibiscus rosa-sinensis) szobai és konténernövényként is nagyon népszerű nálunk. A közép-európai szélességeken a mályvacserje (Hibiscus syriacus) és a mocsári hibiszkusz (Hibiscus x moscheutos) termesztett formái jönnek számításba a kertben, mint télálló növényfajok.

Szobai futóka gondozása, futtatása, mérgező hatása

A szobai futóka (Epipremnum aureum) egy erősen elágazó liánnövény, vagyis egy kúszó tulajdonsággal rendelkező szobai levéldísznövényünk. Botanikailag a kontyvirágfélék (Araceae) családjába tartozik, hazája pedig eredetileg Délkelet-Ázsiában, Ausztráliában és a Csendes-óceáni szigeteken található, ahol hatalmas méretű példányai is megtalálhatók. Akár lógatva, akár futtatva neveljük is, tökéletes levéldísznövénynek számít minden belső térre, legyen szó szobában neveléséről vagy akár irodában tartásáról egyaránt.

Vadkakaó vásárlása, gondozása, fonása, szaporítása, növekedése, betegségei

Árak és teljes kínálat itt:
Megnézem a kínálatot ►►► 
A vadkakaó (Pachira aquatica) eredetileg Mexikóból, Peruból és Brazíliából származó növényfaj, mely a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozik. Ázsiában és a Feng Shui tanítása szerint a jólét, valamint a szerencse szimbóluma. A négylevelű lóheréhez hasonlóan, mivel a szerencsehozó növények közé tartozik, gyakran nevezik pénzhozó fának is.

Csónakorchidea házhoz szállítással. Gondozása, öntözése, átültetése

Árak és teljes kínálat itt:
Megnézem a kínálatot ►►► 


A csónakorchidea (Cymbidium spp.) nemzetség nevét virágaik alakjának, azok csónakszerűen ívelt formájának köszönheti. Nemzetségének egyes fajai Észak-Indiában, Burmában és Thaiföldön őshonosak, de Indonéziában és Ausztráliában egyes fajai egyaránt megtalálhatók. A kereskedelemben elsősorban az alapfajokból keresztezéssel létrehozott hibridek találhatók meg, melyek szobakultúrában való nevelésre is alkalmasak.

Eladó Olajfa, házhozszállítással

Árak és teljes kínálat itt:
Megnézem a teljes kínálatot ►►► 

Az olajfa (Olea europaea) a béke, a bölcsesség, a termékenység, a jólét, a szerencse és a győzelem szimbóluma. Földünkön egyetlen gyümölcstermő fájáról sem született ennyi dicséret, festmény és ének, mint az olajfáról. Ez, a Földközi-tenger napsütését kedvelő fa, száraz és sziklás talajokon is megél, valamint túléli az aszályos körülményeket és az erős szelet is.

Melyek egy madárbarát kert növényei? Mire kell figyelni?

A legszebb kerti zene a madárének, azonban ahhoz, hogy bennük és énekeikben is gyönyörködni tudjunk kertünkben, nem árt néhány dologgal elősegíteni megtelepedésüket házunk tájékán. Egy madárbarát kert kialakítása nem kifejezetten nehéz feladat, egy kis odafigyeléssel, a madarak otthonnal, étellel és vízzel való ellátásával azonban biztosan sikert érünk el. Nézzük is hogyan tudjuk elősegíteni azt, hogy minél több madár látogasson el kertünkbe.

Tűztövis sövény ültetése, metszése, gondozása, szaporítása

Árak és teljes kínálat itt:
Megnézem a teljes kínálatot ►►► 

A tűztövis (Pyracantha coccinea) az egyik legszebb díszcserje a kertben, amit örökzöld leveleinek köszönhet, elűzve ezzel a télikerti hangulat sivárságát is. A tűztövis a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik, mintegy körülbelül tízféle fajjal fordul elő világszerte, ezek azonban nálunk kerti növényként csekély jelentőséggel bírnak.

20 bámulatos kúszónövény, ami feldobja kertet

A kúszónövények kertünkbe ültetésével lehetőségünk nyílik arra, hogy függőleges helyeket is díszessé, zölddé varázsoljunk. Ezáltal egy-egy nem annyira tetszetős házfal és kerítés is mutatóssá tehető, valamint akár rácsokra és tartókra való futtatásukkal térelhatárolóként egyaránt hasznosíthatók.