Gyümölcstermők

Rendezés:

Citrom fa 80 cm, terméssel

14.900 Ft
Citrom, Citrus Limon. A fotó látható állapotban, terméssel.

Olajfa, Oliva fa 90-100 cm

12.990 Ft
Olajfa, Oliva fa. A Földközi-tenger környékéről származó mediterrán növény. Alapvetően fagyérzékeny növény de védett helyen esetleg a szabadban is áttelel (nem kifejezetten ajánlott a szabadban tartása télen)

Olajfa, Oliva fa 60-80 cm

8.990 Ft
Olajfa, Oliva fa. A Földközi-tenger környékéről származó mediterrán növény. Alapvetően fagyérzékeny növény de védett helyen esetleg a szabadban is áttelel (nem kifejezetten ajánlott a szabadban tartása télen)

Citrom Buddha keze fa 70 cm,

15.900 Ft
Jelenleg termés nélküli állapotban.
Buddha keze citrom, 70-80 cm magas fa

Lime fa 20 cm-es cserépben

14.900 Ft

Jelenleg termés nélkül szállítjuk.

Limetta Verde, Lime, Zöld Citrom, vagyis Citrus aurantiifolia. A Citrus félék családjának egyre népszerűbb tagja, köszönhetően a széles körű felhasználhatóságának. A Lime kifacsart leve és reszelt héja egyaránt használható koktélok és távol-keleti ételek

Nyugati szamócafa, 4 literes kont

5.390 Ft
Nyugati szamócafa, Arbustus unedo. Örökzöld, mérsékelten fagytűrő dísznövény. Fényes, ovális levelei köztt egy időben megtalálhatók a termések és a virágok is, ezért nagyon kedvelt -habár hazánkban még nem nagyon ismert- dísznövény.

Kumquat, Koktélnarancs fa 60 cm

14.900 Ft

Citrus Kumquate, Koktélnarancs a Rutaceák (Citrom)családjába tartozó, alacsony növésű gyümölcstermő fa vagy bokor. Gyümölcse sokkal kisebb a narancsnál és ovális, a végén kissé csúcsosodó. 

Kaffir Lime 70 cm fa

14.900 Ft
Citrus hystrix, Kaffir Lime. A gyümölcs őshonos Indokina, India, Nepál, Fülöp-szigetek, Banglades, Indonézia, Malajzia és Thaiföld , valamint a szomszédos országokban.

Húsos Som 2 lit kont

1.790 Ft
Cornus Mas, Húsos Som. Édes illatú virágai márciustól a levelek megjelenése előtt nyílnak. Igénytelen, fagytűrő cserje. Általános vagy meszes, jó vízáteresztő talajt igényel. Mekkora a szállítási méret?

Fürtös áfonya bokor 5 literes konténerben

8.190 Ft

A fürtös áfonya, kék áfonya értékes gyümölcse mellett egész évben kiváló dísze is kertünknek. Tavasszal nyíló hófehér virágaiból nyárra hamvas kék termések fejlődnek. Ősszel szépen színeződő leveleivel, lombhullás után pedig vörös hajtásaival díszít. Pikáns, jó ízű gyümölcse sokoldalúan felhasználható.

panamai narancs fa 50-70 cm

14.900 Ft
Citrus Calamondin fa, Panamai narancs. A gyümölcs íze a citromra emlékeztet, de a termés mérete kb 4-6 cm kerek formájú. A termése ehető de ritkán fogyasztják, ezért inkább dísznövényként tartják.

Ausztrál kaviárcitrom 20 cm-s cserépben

15.590 Ft

Ausztrál kaviárcitrom, Finger lime. Gyümölcs egyenlőre nem igazán ismert hazánkban, pedig sokrétűen használható és nagyon finom ízű lime. Vékony héját kibontva rengeteg, apró, kaviárszerű, de lime ízű lédús gömböcskével találkozunk. 
Ez a növény a citrus félék igen különleges tagja. Levelei sokkal apróbbak a citroméhoz képest, virágai, majd később a termései nagy mennyiségben jelennek meg a növényen. A virágok a többi citrusféléhez hasonlóan kellemes illatot árasztanak.

Mogyoró 3 literes oltvány 'Tonda Giffoni'

3.490 Ft
Corylus avellana 'Tonda Giffoni'  oltvány mogyoró. Három–öt méter magasra növő, terebélyes, lombhullató cserje. . Mekkora a szállítási méret?

Datolyaszilva 120-150 cm oltvány

14.900 Ft

CSAK telephelyi átvétellel rendelhető (Érden).

A Datolyaszilva hazánkban még nem annyira elterjedt gyümölcstermő fa. Mivel a fa meglehetősen nagyra megnő, ezért már egy növény tartásával is nagy mennyiségű gyümölcsöt takaríthatunk be.
A Tipo fajta utóérő termésű, azaz a gyömölcs teljes megéréséig fanyarkás mellékíz tapasztalható, mely október végére - november elejére teljesen elmúlik.

Konténeres szőlő kalauz

A konténeres szőlő kiváló választás, melynek gondozásához a legjobb feltételeket tudja, alapjáraton biztosítani, köszönhetően hazánk klímájának, és az optimális fény- és talajviszonyoknak. A szőlőről köztudott, hogy imádja a fényt, olyannyira, hogy még a szórt fényt is képes hasznosítani, ám az árnyékkal szemben nem toleráns. Ha nem kap elegendő világosságot, akkor bogyói nem fejlődnek ki, nem érnek be, zamatukat sem érik el, azaz a növény nem tűri a fénynélküliséget. Napfürdőben a bogyók jobban, természetes módon színeződnek, több cukrot, ezzel szemben kevesebb savat tartalmaznak, mint az árnyékos „oldal” tagjai. Ezzel párhuzamosan a hőmérséklet is prioritást élvez. Amikor a nyár derekán, ugrásszerűen változik a hőmérő higanyszála, akkor a must cukortartalma is módosul: ha egy fokkal nő a hőmérséklet, úgy literenként 20 grammal több cukor édesíti meg a mustot. A konténeres szőlő némileg hadilábon áll a vízzel, hiszen kevés vizet igényel. A sok csapadék kifejezetten káros a fejlődése szempontjából. A szőlő ugyanis felveszi a többlet folyadékot, de a rengeteg plusz víznek köszönhetően a bogyók húsa lazábbá válik.

A cukortartalmuk csökken, míg a savtartalmuk nő. A jövőbeli szállíthatóságuk is csorbát szenved ebben az esetben, s a tárolásuk sem lesz egyszerű. Éppen ezért prioritást élvez, hogy a túlöntözést minden körülmények között, ha teheti kerülje el!  konténeres szőlő kapcsán még a talaj minőségéről érdemes néhány szót ejteni. A meszes talajban savban gazdagok lesznek a bogyók, míg a löszös talaj a közepes savtartalom biztosítása mellett, szép színt garantál a gyümölcsnek. A homokos ültetvények híresek gyors fejlődésű, lágy terméseikről.