Gyümölcstermők

Rendezés:

Citrom fa 80 cm, terméssel

17.490 Ft
Citrom, Citrus Limon. A fotó látható állapotban, terméssel.

Olajfa, Oliva fa 90-100 cm

14.290 Ft 11.900 Ft
2.390 Ft
Olajfa, Oliva fa. A Földközi-tenger környékéről származó mediterrán növény. Alapvetően fagyérzékeny növény de védett helyen esetleg a szabadban is áttelel (nem kifejezetten ajánlott a szabadban tartása télen)

Olajfa, Oliva fa 60-70 cm

10.490 Ft
Olajfa, Oliva fa. A Földközi-tenger környékéről származó mediterrán növény. Alapvetően fagyérzékeny növény de védett helyen esetleg a szabadban is áttelel (nem kifejezetten ajánlott a szabadban tartása télen)

Citrom fa terméssel 18 cm-s cserépben

12.990 Ft
Citrom, Citrus Limon. Kínában, Indiában és Burmában van az őshazája. Az étkezésre használt cirtom természetesen ebben a formában sehol nem fordul elő.

Húsos Som 2 lit kont

1.990 Ft
Cornus Mas, Húsos Som. Édes illatú virágai márciustól a levelek megjelenése előtt nyílnak. Igénytelen, fagytűrő cserje. Általános vagy meszes, jó vízáteresztő talajt igényel. Mekkora a szállítási méret?

Füge bokor 2 lit. kont

3.290 Ft

Füge, Ficus carica 2 literes konténerben
Habár eredetileg a mediterrán növények közé kellene sorolnunk a fügét, mégis kiválóan bírja a hazai tél megpróbáltatásait.

Málna zefa III. 2 literes kont.

2.190 Ft

Őshonos, magas növekedésű, akár két métert is elérő pirostermésű fajta.
Termése június elejétől, július végéig 

panamai narancs fa 50-70 cm

16.390 Ft
Citrus Calamondin fa, Panamai narancs. A gyümölcs íze a citromra emlékeztet, de a termés mérete kb 4-6 cm kerek formájú. A termése ehető de ritkán fogyasztják, ezért inkább dísznövényként tartják.

Datolyaszilva 120-150 cm oltvány

16.390 Ft

CSAK telephelyi átvétellel rendelhető (Érden).

A Datolyaszilva hazánkban még nem annyira elterjedt gyümölcstermő fa. Mivel a fa meglehetősen nagyra megnő, ezért már egy növény tartásával is nagy mennyiségű gyümölcsöt takaríthatunk be.
A Tipo fajta utóérő termésű, azaz a gyömölcs teljes megéréséig fanyarkás mellékíz tapasztalható, mely október végére - november elejére teljesen elmúlik.

Gránátalma 30-50 cm bokor 2 lit. konténerben

3.290 Ft
Punica Granatum, Gránátalma. A dísz Gránátalma nyáron virágzik. A virág színe a narancssárgától vörösig terjed. Ehető termés nem fejlődik  a növényen.

Fekete Berkenye 'Nero' 2 lit. kont

3.890 Ft
Aronia melanocarpa, Fekete Berkenye. Július elején érnek meg a termései. Szép megjelenése mellett, hasznos, egészségvédő szerepe miatt igen kedvelt bokor. Bogyótermésében a szervezetünkben található káros anyagok semlegesítésére szolgáló antioxidánsokból kiemelkedően magas.

Szelídgesztenye fa 100-150 cm oltvány Bouche de Betizac

19.690 Ft
Bouche de Betizac Terebélyes, magasra boltozott koronájú oltvány Szelídgesztenye, Fiatal korában koronája kúpos is lehet. Kérge kezdetben sima, szürkésbarna, idősebb korában mélyen repedezett. Virágzása június júliusban, termésérése szeptemberben.

Mogyoró 3 literes oltvány 'Tonda Giffoni'

3.890 Ft
Corylus avellana 'Tonda Giffoni'  oltvány mogyoró. Három–öt méter magasra növő, terebélyes, lombhullató cserje. . Mekkora a szállítási méret?

Vörös levelű mogyoró 'Red Zeller'

3.790 Ft
Corylus avellana 'Red Zeller'  . Élénk vörös színű levelei érdekes dísze lehet kertünknek, miközben termése ugyan úgy ehető mint az általános étkezési mogyoróknak.

Mogyoró 3 literes oltvány 'Webb's Prize Cobb'

3.890 Ft
Corylus avellana 'Webb's Prize Cobb'  oltvány mogyoró.

Ezt a fajtát gyakran termesztik bőséges termése és vonzó megjelenése miatt.

A mogyorók többi tagjához hasonlóan (Corylus Avellana) a Webb's Prize Cobb is részben öntermékeny. Tavasszal a fa mutatós barkákat (hímeket) hoz, amelyek beporozzák a nem feltűnő virágokat (nőstény). A fényes, zöld levelek ősszel gyönyörű aranysárga árnyalatúvá válnak

Konténeres szőlő kalauz

A konténeres szőlő kiváló választás, melynek gondozásához a legjobb feltételeket tudja, alapjáraton biztosítani, köszönhetően hazánk klímájának, és az optimális fény- és talajviszonyoknak. A szőlőről köztudott, hogy imádja a fényt, olyannyira, hogy még a szórt fényt is képes hasznosítani, ám az árnyékkal szemben nem toleráns. Ha nem kap elegendő világosságot, akkor bogyói nem fejlődnek ki, nem érnek be, zamatukat sem érik el, azaz a növény nem tűri a fénynélküliséget. Napfürdőben a bogyók jobban, természetes módon színeződnek, több cukrot, ezzel szemben kevesebb savat tartalmaznak, mint az árnyékos „oldal” tagjai. Ezzel párhuzamosan a hőmérséklet is prioritást élvez. Amikor a nyár derekán, ugrásszerűen változik a hőmérő higanyszála, akkor a must cukortartalma is módosul: ha egy fokkal nő a hőmérséklet, úgy literenként 20 grammal több cukor édesíti meg a mustot. A konténeres szőlő némileg hadilábon áll a vízzel, hiszen kevés vizet igényel. A sok csapadék kifejezetten káros a fejlődése szempontjából. A szőlő ugyanis felveszi a többlet folyadékot, de a rengeteg plusz víznek köszönhetően a bogyók húsa lazábbá válik.

A cukortartalmuk csökken, míg a savtartalmuk nő. A jövőbeli szállíthatóságuk is csorbát szenved ebben az esetben, s a tárolásuk sem lesz egyszerű. Éppen ezért prioritást élvez, hogy a túlöntözést minden körülmények között, ha teheti kerülje el!  konténeres szőlő kapcsán még a talaj minőségéről érdemes néhány szót ejteni. A meszes talajban savban gazdagok lesznek a bogyók, míg a löszös talaj a közepes savtartalom biztosítása mellett, szép színt garantál a gyümölcsnek. A homokos ültetvények híresek gyors fejlődésű, lágy terméseikről.