A mediterrán növények csak önre várnak!

Ha eddig úgy gondolta, hogy a mediterrán növények ugyan szépek, de nem lakásba, házba esetleg kontinentális éghajlatú udvarba valók, akkor itt az ideje, hogy átgondolja ezt a feltevést. Teljesen érthető, hogy némileg tartózkodik attól, hogy ismeretlenebb növényfajtákat telepítsen az életébe, de érdemes ezt meglépni, ugyanis csodák történhetnek. 

Kiderülhet, hogy amiről eddig azt hitte lehetetlen, mégis lehetséges. Hogy mi a kulcsa a sikeres mediterrán hangulat kialakításának? Természetesen az ideális körülmények ismerete és azok reprezentálása.

Ha lakásában vagy házában akad egy olyan terület, amit rendszeresen, és erőteljesen süt a nap, akkor a helyszín kiválasztásával már nem is kell bajlódnia. Ezen kívül a vízellátás fontossága megkérdőjelezhetetlen, ám ebben semmi megdöbbentő nincsen, ez bármelyik növény esetében aranyszabálynak tekinthető. Sokan úgy gondolják, hogy a nedvesség mennyisége az egyetlen meghatározó tény, de azért ennél többről van szó.

Hiszen a minőséget sem lehet szőnyeg alá söpörni. A növények szeretik az esővizet, ami a természetes ökoszisztémájuk része lenne. Nyilván ezt zárt térben kissé nehézkes megoldani, erre a helyzetre találták ki az állott vizet. Vagyis, ha magához ragad egy kancsót, amit megtölt vízzel és hagyja, hogy had álljon a beletöltött nedvesség akkor készen is van az öntözővíz, ami a természetes közeget idézi.

A mediterrán növények temperamentumot csempészhetnek otthonába!

Ma már nem tekinthető kerek perec kontinentális éghajlatúnak Magyarország, vannak területek, ahol inkább a mediterránium jellemvonásai jutnak főszerephez. Ez a változás, aminek okait most nem elemezzük ki, hiszen messzire vezető téma lenne, kifejezetten pozitív, mert így akár a kertjében is életteret biztosíthat legújabb szerzeményeinek.

Tartalomhoz tartozó címkék: mediterrán növények dísznövények