tavasz

Fűszernövények a Magyar konyhában

2014. 10. 24. 18:41:17

Ha a hagyományos Magyar konyha fűszereiről beszélünk, a legtöbbünknek a pirospaprika a só és bors , no meg a fokhagyma jut az eszébe.  De ha jobban belegondolunk a fenti fűszernövényeket alig néhány-száz éve hozták Magyarországra, azaz a mai, autentikusnak mondott Magyar gasztro-kultúra elengedhetetlen összetevői, mégsem jellemzik teljes mértékben a Magyar konyhát.

A kerti Hortenzia

2014. 10. 24. 17:07:03

Habár a kerti vagy, más néven nagylevelű hortenzia (Hydrangea macrophylla) nem őshonos Magyarországon, mégis az egyik legkedveltebb kerti, virágos növényünk. Népszerűségét nem csak a feltűnően nagy virágzatának és széles színválasztékának köszönheti, hanem árnyéktűrő képességének is. így olyan helyen is tartható, ahol csak kevés virágzó növény érzi jól magát.

Mediterrán növények I. Tölcsérjázmin

2014. 10. 24. 17:03:48

A tölcsérjázmin, botanikai nevén Dipladenia egy Dél-Amerikából származó kúszónövény.
Mandevilla vagy Dipladenia néven szokták emlegetni, de a két különböző elnevezés valójában más növényekre utal. E két növénynek olyan sok közös vonásuk van, hogy a megkülönböztetésükhöz igazán szakavatott szem szükséges.
A Mandevilla Amerika déli részeiről származik, a virágai valamivel nagyobbak és a levelei kevésbé fényesek, mint a Dipladéniának.