tavasz
Fűszernövények a Magyar konyhában
Ha a hagyományos Magyar konyha fűszereiről beszélünk, a legtöbbünknek a pirospaprika a só és bors , no meg a fokhagyma jut az eszébe. De ha jobban belegondolunk a fenti fűszernövényeket alig néhány-száz éve hozták Magyarországra, azaz a mai, autentikusnak mondott Magyar gasztro-kultúra elengedhetetlen összetevői, mégsem jellemzik teljes mértékben a Magyar konyhát.
A kerti Hortenzia
Habár a kerti vagy, más néven nagylevelű hortenzia (Hydrangea macrophylla) nem őshonos Magyarországon, mégis az egyik legkedveltebb kerti, virágos növényünk. Népszerűségét nem csak a feltűnően nagy virágzatának és széles színválasztékának köszönheti, hanem árnyéktűrő képességének is. így olyan helyen is tartható, ahol csak kevés virágzó növény érzi jól magát.
Mediterrán növények I. Tölcsérjázmin
A tölcsérjázmin, botanikai nevén Dipladenia egy Dél-Amerikából származó kúszónövény.
Mandevilla vagy Dipladenia néven szokták emlegetni, de a két különböző elnevezés valójában más növényekre utal. E két növénynek olyan sok közös vonásuk van, hogy a megkülönböztetésükhöz igazán szakavatott szem szükséges.
A Mandevilla Amerika déli részeiről származik, a virágai valamivel nagyobbak és a levelei kevésbé fényesek, mint a Dipladéniának.