A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

A bugás hortenzia különlegessége magával ragadó

A bugás hortenzia virágzata szerkezetében teljes egészében eltér a többi hortenzia fajtól. A növény kecsesen ívelt hajtásain júliusban jelennek meg a gazdagon elágazó, füzéres buga virágzatok. A kezdetben krémszínű virágok idővel átváltanak rózsaszínre, hogy a szeptemberig elhúzódó virágzás során bezöldüljenek majd kifakuljanak.

Igaz a növény lombhullató, de télen is ékes díszeként ragyoghat a kertjében a már megbarnult virágbugákkal.

Kúpos fűzér virágzatában termékeny és meddő virágok is találhatóak. Levelei, melyek „középzöld” színűek, fogazott szélűek ősszel sárgára, vörösre színeződnek. A dél-kelet Kínából, Japánból származó, másfél méterre megnövő cserjének a közkedveltsége a fentiek fényében nem meglepő. Ami a nevelését illeti nem kell bonyolult paragrafusokkal számolnia. A növény meghálálja, hogyha félig árnyékos helyre ülteti, ahol a talaj bár nedves, de a vízelvezetése optimális. Az enyhén meszes közeget is elviseli, ellentétben a többi hortenzia fajjal, ráadásul fagytűrésben is az élen jár.

A virágok mindig az adott évben hozott hajtásokon pompáznak, ezért a metszést a legjobb, ha kora tavasszal elvégzi.

Legjobban csoportba ültetve vagy szoliterként teljesedik ki a szépsége és egyedisége.

A vásárlás során érdemes nagy figyelmet szentelnie a cserép méreteire, illetve a növény magasságára vonatkozó jellemzőkre, lévén ezek meghatározóak, különösen egyéni elképzeléseinek fényében.

A bugás hortenzia élettel tölti fel a környezetét!

Ez az a hortenzia faj, mely vonzza az elismerő tekinteteket. A megjelenése télen-nyáron különleges, a nevelése egyszerű és kihívásoktól mentes. Mi kellhet még? Természetesen néhány csodaszép bokor az ültetéshez.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti dísznövények bugás hortenzia