A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

Bokrok

Rendezés:

Cserjés Hortenzia 2 literes konténerben

2.990 Ft 2.090 Ft
900 Ft

Hydrangea Hortenzia. Nagy, labdaszerű virágzata teljesen fehér és nyáron hosszasan nyílnak. A nagy, fefér virágok szinte teljesen elborítják az egész növényt. Késő őszig a növényen maradnak a virágok, amelyek idővel zöldes árnyalatba fordulnak.
Mekkora a szállítási méret?

Télálló galléros jázmin 2 lit. cserépben

4.490 Ft
Télálló galléros jázmin, Gardenia kleim's hardy. A jól ismert szobai (mediterrán) Galléros jázmin kertbe kiültethető változata. Virágjai fehérek, nagyon illatos jázminra emlékeztet.

Hortenzia 'Doris' 2literes cserépben

3.990 Ft
Hydrangea Hortenzia Red Angel Labdaszerű virágzata piros.

Piros Rózsalonc, Eva Rathke 2 literes kont.

1.990 Ft
Weigela Eva Rathke, Piros virágú rózsalonc. Zöld levelű, piros virágú, erős növekedésű (kb 2-3 méter) magas bokor. Mekkora a szállítási méret?

Labdarózsa 2 literes kont.

2.890 Ft
Viburnum Opulus roseum, Labdarózsa. Tavasszal nyíló fehér virágzatát piros bogyótermései váltják fel. Mekkora a szállítási méret?

Mocsári Hibiszkusz 17 cm-es cserépben 60-80 cm

3.990 Ft
A Mocsári Hibiszkusz a nevének megfelelően a mályvafélék családjába tartozik. Alakjában és virágzási szokásaiban is sok hasonlóságot találhatunk a szobai vagy a kerti hibiszkusszal. Ez az Észak-Amerikában honos, virágos cserje a téli fagyokat is jól tűri de a talajszint feletti részei visszafagynak.

Nyári Liliomfa 2 lit. kont

4.290 Ft

A Magnolia Sieboldii, azaz a Nyári Liliomfa igazi kakukktojás a Magnóliák világában. A legtöbb Liliomfa a lombfakadás előtt virágzik és nyáron csak a terebélyes lombozata díszíti a növényt. Ez a fajta viszont egész nyáron hozza a lombkoronából feltűnően rikító fehér virágait, melyeknek a porzói élénk vörösek.

Mekkora a szállítási méret?

Bordó Levelű rózsalonc, Alexandra

1.890 Ft
Weigela EAlexandra, Piros virágú, bordó levelű rózsalonc. Erős növekedésű (kb 2-3 méter) magas bokor. Mekkora a szállítási méret?

Nyári Orgona 2 literes kont. lila

2.290 Ft
Buddleia Davidii, Nyári Orgona lila. Pillangócserjének is hívják, mert a virágzási időszakban tömegesen látogatják a legkülönbözőbb fajta nappali pillangók. Mekkora a szállítási méret?

Nyári Orgona 2 literes kont. rózsaszín

2.190 Ft
Buddleia Davidii, Nyári Orgona rózsaszín. Pillangócserjének is hívják, mert a virágzási időszakban tömegesen látogatják a legkülönbözőbb fajta nappali pillangók. Mekkora a szállítási méret?

Liliomfa soulangeana 5 lit. kont. 100-150 cm

10.290 Ft
A Magnolia Soulangeana az egyik legkedveltebb és legismertebb Magnolia fajta. Lombhullató bokor, mely rózsaszín virágai tavasszal a levelek kihajtásával egy időben nyílnak. A virágzási ideje március-április. Virágzást követően nagy széles lombozatot fejleszt. Mekkora a szállítási méret?

Törpe nyáriorgona, Buddleia 2 literes kont.

2.190 Ft
Buddleja white ball, Törpe nyári orgona. Kifejezetten alacsony növekedésű, dús, fehér virágzatú, tömött gömb formájú bokor. Nyári virágzása idején előszeretettel látogatják a lepkék. Mekkora a szállítási méret?

Nyári orgona bíborlila 'Royal Red'

2.190 Ft
Buddleja davidii 'Royal Red'. Pillangócserjének is hívják, mert a virágzási időszakban tömegesen látogatják a legkülönbözőbb fajta nappali pillangók. Mekkora a szállítási méret?

Vadcitrom 60-70 cm bokor

6.590 Ft

Vadcitrom, Citus trifoliata. A vadcitrom egy erőteljes növekedésű lombhullató díszfa, mely fényes leveleivel, illatos, hatalmas fehér virágaival és az ebből fejlődő sárga fogyasztható termésével nemcsak dekoratív, de hasznos is. A növény -20 fokig fagytűrő és a havat is elviseli.

A fürtös áfonya telepítése, gondozása, és szüretelése

A fürtös áfonya kifejezetten sekély gyökérzettel rendelkezik, éppen ezért roppant érzékeny a vízmennyiség ingadozására, ezért nagy figyelmet kell szentelnie odaadó gondozására. A Vaccinium Corymbosum hetente minimum 3-5 centiméter folyadékot igényel. A száraz időszakokban ehhez feltétlenül kiegészítő öntözéseket kell biztosítania annak érdekében, hogy a terméshozam megfelelő minőségű legyen, s hogy ezzel párhuzamosan növénye jól érezze magát a „bőrében”. A talajtakarás több szempontból is előnyös. Egyrészt kiegyensúlyozottabb talajnedvességet biztosít, másrészt csökkenti a talaj hőmérsékletét, harmadrészt elősegíti az optimális, egészséges fejlődést.

A telepítést követően tehát fakéreg-, faforgács-, fűrészpor- esetleg fenyőtőzeghez hasonlító, szerves anyagok közreműködésével végezze el, a 8-10 centiméteres talajtakarást. A fenyőkéreg, fűrészpor, és a forgács előnyt élveznek a keményfából készült takarókhoz képest, mivel előbbiek PH értéke 3,5-4,5 között mozog, utóbbiaké pedig 5 felett. A keményfa mulcsokkal még jók a tapasztalatok, de a fürtös áfonya takarásánál mindenképpen kerülje el a ragadós, keményfából származó fűrészport, mely textúrájának köszönhetően szó szerint leszigeteli, lezárja a talajt, ezzel megakadályozva a víz átszivárgását. A fürtös áfonya, ha ideális feltételeket biztosított a számára, akkor több héten keresztül érik, s teljes betakarításához 2-4 alkalomra is szüksége lehet. A szüreteléshez legoptimálisabb a meleg idő. A kezdet júliustól egészen szeptemberig kiterjedhet, mert az időjárás, a telepítés ideje, s egyéb külső körülmények nagyban befolyásolhatják az érési folyamatot.

.