Bokrok

Rendezés:

Veresgyűrűs Som, 2 lit.kont. bokor

1.790 Ft

Cornus sanguinea ‘Midwinter Fire, Veresgyűrűs som.
A színes kéregű somfákat jellemzően téli színért termesztik, amikor színes, lombtalan száruk ragyog a csupasz kertben. Kb. 3 magasra képes megnőni, viszonylag széles, majdnem kerek bokorrá fejlődik.

Mekkora a szállítási méret?

Télálló galléros jázmin 2 lit. cserépben

4.490 Ft
Télálló galléros jázmin, Gardenia kleim's hardy. A jól ismert szobai (mediterrán) Galléros jázmin kertbe kiültethető változata. Virágjai fehérek, nagyon illatos jázminra emlékeztet.

Selyemmirtusz petit red, 2 lit kont

3.490 Ft
Selyemmirtusz, Lagerstroemia bokor petit red,. Habár eredetileg a mediterrán régióból származik, jól viseli a hazánkban uralkodó klímát is. Virágzási ideje júliustól augusztusig tart.

Labdarózsa 2 literes kont.

2.590 Ft
Viburnum Opulus roseum, Labdarózsa. Tavasszal nyíló fehér virágzatát piros bogyótermései váltják fel. Mekkora a szállítási méret?

Vadcitrom 60-70 cm bokor

5.990 Ft

Vadcitrom, Citus trifoliata. A vadcitrom egy erőteljes növekedésű lombhullató díszfa, mely fényes leveleivel, illatos, hatalmas fehér virágaival és az ebből fejlődő sárga fogyasztható termésével nemcsak dekoratív, de hasznos is. A növény -20 fokig fagytűrő és a havat is elviseli.

Tarkalevelű Som, Cornus 40-60cm bokor

1.770 Ft
Tarkalevelű Som, Cornus Alba Variegata. Magas terjedelmes bokor. Levelei fehér és zöld foltokkal tarkított, virágai május-júniusban nyílnak. Mekkora a szállítási méret?

Liliomfa soulangeana2 lit. kont.

3.390 Ft
A Magnolia Soulangeana az egyik legkedveltebb és legismertebb Magnolia fajta. Lombhullató bokor, mely rózsaszín virágai tavasszal a levelek kihajtásával egy időben nyílnak. A virágzási ideje március-április. Virágzást követően nagy széles lombozatot fejleszt. Mekkora a szállítási méret?

Piros Rózsalonc, Eva Rathke 2 literes kont.

1.790 Ft
Weigela Eva Rathke, Piros virágú rózsalonc. Zöld levelű, piros virágú, erős növekedésű (kb 2-3 méter) magas bokor. Mekkora a szállítási méret?

Törpe Rózsalonc, Weigela 2 literes kont. 30-40cm

1.890 Ft
Weigela purpurea nana. Törpe rózsalonc. Bordó levelű, sötét rózsaszín virágú, viszonylag alacsony növekedésű (kb 1 méter) magas bokor. Mekkora a szállítási méret?

Kékszakáll 40 cm 2 literes kont.

1.690 Ft
Caryopteris Incana vagy Kékszakáll. Augusztustól szeptember végéig nagy tömegben virágzik. Mekkora a szállítási méret?

Téli Jázmin

1.790 Ft
Jasminum nudiflorum, Téli Jázmin. A kert első virágos növénye lehet. Sárga virágjait tél végén vagy kora-tavasszal hozza. Mekkora a szállítási méret?

Selyemmirtusz berlingot , 2 lit kont

3.490 Ft
Selyemmirtusz, Lagerstroemia berlingot bokor. Habár eredetileg a mediterrán régióból származik, jól viseli a hazánkban uralkodó klímát is. Virágzási ideje júliustól augusztusig tart.

Nyári Liliomfa 2 lit. kont

3.890 Ft

A Magnolia Sieboldii, azaz a Nyári Liliomfa igazi kakukktojás a Magnóliák világában. A legtöbb Liliomfa a lombfakadás előtt virágzik és nyáron csak a terebélyes lombozata díszíti a növényt. Ez a fajta viszont egész nyáron hozza a lombkoronából feltűnően rikító fehér virágait, melyeknek a porzói élénk vörösek.

Mekkora a szállítási méret?

Téli Bangita, Viburnum tinus 2 lit kont

2.390 Ft
Viburnum tinus. Rózsaszín, illatos, virágú, örökzöld növény, mely 2-4 méter magas, tömött, gömbölyded bokorrá fejlődik. Mekkora a szállítási méret?

Kikeleti Bangita, Viburnum 2 literes kont. 30-40cm

2.190 Ft
Viburnum x bodnantense, Kikeleti Bangita. Halvány rózsaszín, illatos, kb 5cm-es virágai kora tavasszal, még a lomb kifejlődés előtt nyílnak. Karcsú, viszonylag magas bokorrá fejlődik. Mekkora a szállítási méret?

A fürtös áfonya telepítése, gondozása, és szüretelése

A fürtös áfonya kifejezetten sekély gyökérzettel rendelkezik, éppen ezért roppant érzékeny a vízmennyiség ingadozására, ezért nagy figyelmet kell szentelnie odaadó gondozására. A Vaccinium Corymbosum hetente minimum 3-5 centiméter folyadékot igényel. A száraz időszakokban ehhez feltétlenül kiegészítő öntözéseket kell biztosítania annak érdekében, hogy a terméshozam megfelelő minőségű legyen, s hogy ezzel párhuzamosan növénye jól érezze magát a „bőrében”. A talajtakarás több szempontból is előnyös. Egyrészt kiegyensúlyozottabb talajnedvességet biztosít, másrészt csökkenti a talaj hőmérsékletét, harmadrészt elősegíti az optimális, egészséges fejlődést.

A telepítést követően tehát fakéreg-, faforgács-, fűrészpor- esetleg fenyőtőzeghez hasonlító, szerves anyagok közreműködésével végezze el, a 8-10 centiméteres talajtakarást. A fenyőkéreg, fűrészpor, és a forgács előnyt élveznek a keményfából készült takarókhoz képest, mivel előbbiek PH értéke 3,5-4,5 között mozog, utóbbiaké pedig 5 felett. A keményfa mulcsokkal még jók a tapasztalatok, de a fürtös áfonya takarásánál mindenképpen kerülje el a ragadós, keményfából származó fűrészport, mely textúrájának köszönhetően szó szerint leszigeteli, lezárja a talajt, ezzel megakadályozva a víz átszivárgását. A fürtös áfonya, ha ideális feltételeket biztosított a számára, akkor több héten keresztül érik, s teljes betakarításához 2-4 alkalomra is szüksége lehet. A szüreteléshez legoptimálisabb a meleg idő. A kezdet júliustól egészen szeptemberig kiterjedhet, mert az időjárás, a telepítés ideje, s egyéb külső körülmények nagyban befolyásolhatják az érési folyamatot.

.