Virágzó ősz

Az ősz közeledtével, ha reggel kinézünk az ablakon és látjuk a hűvös, párás tájat, megbizonyosodhatunk róla, hogy visszafordíthatatlanul vége van a nyárnak. A balkonládákban az egynyári virágok, muskátlik és a teraszra kitett Leander egyre kevesebb virágot hoznak.A nyár színpompás virágai helyét lassan átveszik a Krizantémok és az Árvácskák. Az ősz virágai közül vitathatatlanul a a Krizantémé a főszerep de azoknak akik nem szeretik vagy már kicsit unalmasnak tartják, azoknak is van megoldás.A különböző színű Csaraboktól kezdve, az Erikán keresztül a Veronikáig számos megoldás létezik a balkonládák őszi felvirágoztatására.   

A Csarab (Calluna Vulgaris) a nemesítéseknek köszönhetően legalább 5-6 színben beszerezhetők de az utóbbi években egyre gyakrabban találkozhatun az áruházak polcain a mesterségesen festett színekkel is.
A közönséges Csarab Mayarországon és egész euróbában őshonos a Hangafélék családjába sorolt nemzettség. Seprűvirágnak is nevezik a kuszán égnek meredő 30-40 cm magas seprűszerű hajtásai miatt, sőt  a tudományos neve is a görög seprű szóra eredeztethető vissza. A természetben előforduló fajták színe lila vagy rózsaszín, Európa északi országaiban ősszel nagy telepekeben virágoznak az erdőszéleken.


Az Örökzöld Veronika (Hebe Andersonii) fagyérzékenysége miatt télen nem maradhat a szabadban de virágzása kora ősztől tél elejéig tart, így balkonládába vagy dézsába ültetve sokáig gyönyörködhetünk benne. Szobanövénynek éppúgy tarthatjuk mint kerti dézsás növénynek, ezért 0 celsius fok alatt fagymentes helyre telepítsük. Teleltetése nem igényel különleges feltételeket, a többi szobai dísznövénnyel együtt, világos helyen a lakásban tartható.
Több színváltozata létezik, levelei lehetnek sötétzöldek, hamvas szürke vagy fehér foltokkal tarkított. Bugaszerűen növő apró, fehér vagy rózsaszín virágokat hoz. Enyhén savanyú kémhatású földet igényel, 
nyári melegben öntözzük rendszeresen, de a hőmérséklet csökkenésével fokozatosan visszavehetünk a vízmennyiségből.
Webáruházunkban az őszi virágok széles választékával találkozhat
Tartalomhoz tartozó címkék: hírek