Hazánk ültethető fagytűrő pálma

Magyarországon is lehet a kertbe ültetni pálmafát. Létezik egy olyan típus, amely akár mínusz húsz fokig is sérülés mentesen vészeli át a telet.

Az utóbbi években kezdett elterjedni nálunk is a fagytűrő pálma ültetése, hiszen már majdnem minden nagyobb kertészetben lehet kapni. A kínai kenderpálma eredetileg a Himalája lejtőiről származik, ahol nagyon gyakori a hideg és a hóesés, így pontosan illik hazánk téli időjárásába is. Ahhoz hogy megfelelően tudjon növekedni, téli védelmet biztosítani kell a számára.

Ha érdekli Önt is egy fagytűrő pálma, akkor kertészeti áruházunk oldalán lehetősége van azt beszerezni kedvező áron. Minél erősebbet, nagyobbat vásárol, annál nagyobb esélye van arra, hogy túléli a telet. Érdemes megválasztani a fagytűrő pálma ültetési helyét is. Ha minél közelebb van a ház falához, illetve délnyugati fekvésű az udvar, akkor télen sokkal kevésbé fogja bántani a fagy.

A pálma törzsét falevél felkupacolásásával védje vagy forgáccsal, a leveleket pedig kösse össze és egy rossz pléddel tekerje be, majd húzzon rá egy zsákot, amely a nedvességtől, a hólétől véd. A fagytűrő pálma nyári gondozása nagyon egyszerű. Betegség nálunk nem tudja megtámadni. Locsolnia csak a legszárazabb időszakban szükséges, tápanyag utánpótlás sem kell végezni, de ha kap műtrágyát, azt meghálálja.

A fagytűrő pálma ára attól függ, hogy az milyen magassággal bír. Minél nagyobb a törzse, annál impozánsabb látványt kelt egy fagytűrő pálma, így ennek megfelelően az ára is magasabb. Ha szeretné igazán különlegessé varázsolni udvarát, akkor csempésszen be déli hangulatot egy fagytűrő pálma segítségével, amelyet nálunk gyors kiszállítás mellett vásárolhat meg. 

A növényhez természetesen részletes útmutatást adunk, hogy az a lehető legszebben növekedjen az Ön kertjében is. Mindenki csodájára fog járni az udvarának, ha abban egy pálmafa növekszik. Teremtsen különleges egzotikus hangulatot a mi kertészeti webáruházunk segítségével, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kertbarátok körében!

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek