A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

Fenyő helyett karácsonyfa

Minden év decemberében eljön a pillanat, amikor elindulunk karácsonyfa beszerző utunkra és próbáljuk kiválasztani a kritériumainknak legmegfelelőbbet. Sokunknak ez nem okoz fejtörést, mert minden évben ugyan azt a fajtájú és méretű fenyőt veszik, így csak a legszebb formájú fát kell kiválasztani.

Az utóbbi jó néhány évben folyamatosan bővül a választék a kereskedőknél és lehetőségünk nyílik új fajtákat kipróbálni, tehát a hagyományos lucfenyő, mint karácsonyfa már régen nem egyeduralkodó a piacon

 

 

A számos különböző színű, méretű és fajtájú karácsonyfák mellett sokan a műfenyő vásárlás mellett döntenek, hiszen nem potyog a levele, egyszeri kiadás és évekre megoldódik a karácsonyfa beszerzés tortúrája, de azért ez mégsem igazi, élő növény, hanem csak utánzat.

A következőkben azoknak szeretnék néhány ötletet adni, akik sajnálják a fenyők kivágását.  A néhány éve növekvő fenyőkből vízkeresztre tűzifa vagy csak egy nehezen kezelhető hulladék válik. Az élő, gyökeres fenyőfa beszerzésre is több lehetőségünk van, a legnépszerűbb megoldás a földlabdás vagy konténeres fenyővásárlás, amit később ki lehet ültetetni a kertbe (ha van kert). 

Másik alternatív megoldás lehet a Szobafenyő, amit az utóbbi években egyre többen vásárolnak karácsonyfának is. A műfenyőhöz hasonlóan szintén csak egyszeri kiadás, de mégis csak élő növény, amit karácsony estére fel lehet díszíteni, és az év további részében mutatós szobanövény.

Szobafenyő (Araucaria araucana) könnyen kezelhető, strapabíró dísznövény. Lakásban tartva, azaz télen keressünk neki minél világosabb helyet és az öntözését rendszeresen, (a szoba hőmérsékletétől függően 2-4 naponta) ellenőrizzük. Nyáron ki lehet tenni a szabadba egy árnyékos – félárnyékos helyre, így nem túl gyorsan, de biztosan szépen fog fejlődni.

Azok számára, akinek nincs elég hely a lásban vagy nem töltik otthon a Karácsony estét de mégis szeretnének december második felében egy kis karácsonyi hangulatot varázsolni, jó megoldás lehet a cserépben kapható Cukorsüvegfenyő (Picea glauca Conica). A Cukorsüvegfenyőt a 25-30 cm-es magasságtól az egy méteresig meg lehet találni a kereskedelemben, így mindenki talál számára megfelelő méretű növényt, amit később ki lehet ültetni kertbe vagy akár balkonládába is.

Vásárolhatunk „feldíszített” fát is, ami nagyon kényelmes megoldás és szintén karácsonyi hangulatot hoz a lakásba.Csillogós, flitteresműhóval lefújt és még sorolhatnánk, hányféle variáció létezik a giccsestől a valóban kedves látványt nyújtó fenyőkig. Ezek a „fenyők” valójában nem igazi fenyők, hanem általában Elwoodii Hamisciprus (Chamaecyparis lawsoniana Elwoodii), tavasszal ezt a növényt is kiültethetjük a kertbe, így a karácsonyfánk a kertet fogja díszíteni
Tartalomhoz tartozó címkék: hírek