Déli hangulatú udvar mediterrán növényekkel

Egy tengerparti nyaralás alkalmával találkoznak a legtöbben déli növényekkel, amelyek olyan hangulatot tudnak teremteni, amely teljesen egyedi és magával ragadó.

A mediterrán növényeket az élénk színek, az illatok jellemzik, amelyekről mindenkinek a napfény, a nyár jut az eszébe. Ha szeretne otthon nevelni mediterrán növényeket, akkor online áruházunkban megtalálja a számítását, hiszen nálunk nagyon kedvező ajánlatok keretében tud beszerezni pálmafákat, leandereket, pozsgásokat, ciprusokat is.

A virágaikkal díszítő mediterrán növények mellett meg kell említeni azokat is, amelyek gyümölcsterműek és nálunk is sikeresen nevelhetőek. Ilyen a füge és a gránátalma, amely minden gond nélkül nevelhető az ország legnagyobb részén. A mediterrán növények esetében a levendula, a rozmaring és más fűszernövények is fontos szereppel bírnak.

Egy finom mediterrán étel elképzelhetetlen kakukkfű vagy bazsalikom nélkül. Előnye a déli növényeknek, hogy nagyrészt igénytelenek. Néhányuk esetében a tápanyag utánpótlást kell csak elvégezni rendszeresen. Leanderek csak akkor virágoznak szépen, ha tápoldattal hetente locsolva vannak. Egyre többen figyelnek arra, hogy az udvaruk igényes és szép legyen. A mediterrán növények pedig pontosan megfelelnek annak a kritériumnak, hogy díszítő hatásuk révén feldobjanak egy teraszt vagy erkélyt.

Arra azonban mindig vigyázni kell, hogy ahol kisgyermek van, ott a mérgező növényeket csak elkerítve szabad tartani, ilyen például a leander, amelynek minden része mérgező hatással bír. Online áruházunkban kedvező áron tudja beszerezni a mediterrán növényeket. Minden esetben olvassa el azt, hogy az adott növénynek milyen igényei vannak.

Ha ki szeretné ültetni, akkor a mészre érzékeny növényt nem szabad olyan földbe tenni, amely kifejezetten meszes, hiszen a növény egy ideig satnya marad, majd pedig elpusztul. A mediterrán növények között az egyik kedvenc a kiültethető pálma, amely hazánk egész területén egy kis téli védelem mellett sikeresen ültethető. Online kertészeti árudánkban folyamatosan megújuló ajánlatokkal várjuk! Legyen otthonában tengerparti hangulat mediterrán növények segítségével!

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek