A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

A virágzó szobanövények extra gondoskodást igényelnek?

A virágzó szobanövények csodálatosak, díszesek, és mégis sokan tartanak tőlük. Miért? Azért, mert a köztudatban elterjedtté vált az a meglátás, hogy ezek a virágok ugyan szépek, de a szépségükért nagy árat kell fizetni. Nem a megvásárlásuk pillanatában, hanem a velük való gondoskodás során. De vajon mindez ténylegesen igaz?

A virágzó szobanövények fényt, vizet és szeretetet kérnek

A helyzet az, hogy a fent is ecsetelt elképzelés egyetlen esetben mondható érvényesnek. Ha az ideális fényviszonyok, a megfelelő mennyiségű víz és a szívből fakadó odafordulás együttesen extra bánásmódnak számítanak. Mert akkor igen, valóban különleges gondoskodást feltételeznek. Ám, ha ezek a tényezők alapvetőek (amire vélhetően minden növénytulajdonos szavazna), akkor a fenti gondolatmenet téves. Így aztán nincs mitől tartani, ha a lakásba szánt virágok kerülnek a figyelem célkeresztjébe. A növényekhez tartozó leírásokból egyértelműen kiderül, hogy típusonként mit jelentenek az optimális törődési körülmények. Általánosságban a nem túl erős, de rendelkezésre álló természetes fény, a rendszeres, inkább állott vízű öntözés, az időközönkénti zuhanyoztatás, azok a kritériumok, amiket biztosítani kell. Meg persze a szeretet, ami a titkos, csodákra képes „összetevő”.

A virágzó szobanövények kint is megélnek?

Nem. Legfeljebb nagyon védett erkélyeken, teraszokon érezhetik jól magukat. Ám elsősorban beltérben teljesedhetnek ki, ahol maximális védelmet élvezhetnek a szélsőséges időjárási viszontagságokkal szemben. Lakásban, a külvilág veszélyeitől távol, virágzó eredményességgel dédelgethetőek.