A kültéri kaspók igazi túlélők

A kültéri kaspók hamisíthatatlan harcosok, már ami az időjárással szembeni csatározásokat illeti. Azokból ráadásul manapság akad elég. Se igazi nyár, se igazi tél nincsen, viszont mindenből van egy csipetnyi. A szélsőséges meteorológiai fordulatok úgy követik egymást, mint a vízen úszó kiskacsák az édesanyjukat. Nincs mit tenni a klímaváltozás ellen, viszont kétségtelenül fel kell készülni arra, hogy a különböző, kerti kiegészítők egyre nagyobb nyomásnak lesznek kitéve.

Majd, ha fagy….

Igen, de mikor? Régen azért úgy nagyjából be lehetett lőni, hogy mikor érkezik a fagyos időszak. Még a kósza mínuszok is megjósolhatóvá váltak. Erről tanúskodnak a népi hagyományok. De napjainkban ez a tudás már csak bölcs emlékműként hirdeti, hogy egykor jó szolgálatot tett. Mert mind kevésbé jönnek be az egykor, helytálló megfigyelések. Persze pánikra semmi ok, viszont tudatosságra annál nagyobb szükség van. Ez igaz a növényfajták kiválasztására és a kellékek beszerzésére is. A minél ellenállóbb típusok azok, amik helytállhatnak a fizikai kihívások közepette. Mit jelent ez a virágtartók esetében? Azt, hogy a fagynak például nem szabad gondokat okoznia. Vagyis olyan alternatíva megvásárlásában érdemes gondolkodni, ami tökéletesen fagyálló.

A kültéri kaspók valódi design bajnokok

Attól még, hogy egy alapjában véve praktikus eszközről van szó, a látvány nem kerülheti el a tekinteteket. A kültéri kaspók azon túl, hogy gondoskodnak a beléjük helyezett növényéletek épségéről, a megjelenésükkel tovább formálhatják a közvetlen környezetüket. Mint ilyen, jelentőséggel bíró használati és dísztárgyak egyben, nagymértékben befolyásolhatják a kert vagy a balkon hangulatát.

Tartalomhoz tartozó címkék: kültéri kaspók növény webáruház