A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

A kerti dísznövények udvarába hozzák az édenkertet

A kerti dísznövények nemes egyszerűséggel szépek. Lehetne azon vitatkozni, hogy ez a tulajdonságuk mennyire hasznos vagy sem. Ám felesleges időpocsékolás ilyesmi mellett vagy ellen érvelni. Mert a szemek és a lélek kényeztetése, amire amúgy csak a szépség képes, mindennél értékesebb. A haszna pedig pont ebben a titokban, különlegességben rejlik. 

A kerti dísznövények átteleltetése komoly kihívás?

Erre a kérdésre általános érvényű felelet nem adható. Minden egyes növény más jellemrajzzal rendelkezik. Vannak olyan virágok, illetve bokrok, amelyek igénylik a védelmet a faggyal és zimankóval szemben. Az átteleltetés az esetükben garázsba vagy házba, esetleg alapvetően szellőző pincehelyiségbe költöztetést jelent. Tény, hogy a kihívás abszolválása időt és energiát kér Öntől, de megéri az erőfeszítést. Így ugyanis a legértékesebb kincsei is átvészelhetik a tél legcudarabb időszakait. Amikor pedig már biztonságosnak ítéli a terepet, akkor belevághat a visszaköltöztetésbe. Ne lepődjön meg azon, ha a növényei téli álmukat aludva nem növekednek. Ugyan vélhetően védett helyen vannak, de a természetes napfény és a friss levegő hiányát átérzik, átélik. Ilyenkor a természetes bioritmusuk lelassul, a fejlődésük jóformán leáll, és míg nem kerülnek vissza az anyatermészet ölébe, addig ez így is marad. Ez tulajdonképpen egy védelmi reflex, amivel a saját épségüket biztosítják.

Az örökzöld kerti dísznövények télen-nyáron pompáznak?

Igen. A kategória tagjaival különösebb feladat se télen, se nyáron nincsen. Amennyiben az optimális mennyiségű és minőségű csapadék, fény és ideális talajviszonyok garantáltak.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti dísznövények kerti növények