A dísznövények szemet gyönyörködtetőek

A dísznövények a mindenkori szépségükkel aratnak. Az örökzöld variációk télen-nyáron pompáznak, míg a virágzó fajták többnyire a tavasztól őszig terjedő időszakot ragyogják be. De vajon kint is, bent is egyforma sikerrel nevelgethetőek?

A dísznövények gondozása odafigyelést igényel

Attól még, hogy ezen növények a megjelenésükkel hódítanak, nagyon is igénylik az odafigyelést. Természetesen  nincs szó semmi extráról vagy teljesíthetetlenről. De az ideális fényviszonyok megtalálása, a megfelelő minőségű és mennyiségű víz biztosítása és a talaj megválasztása prioritást élveznek. A kinti és a benti tartás is megoldható, akadályok nélkül. A dézsás növények csodálatos ékeivé válhatnak a kertjének vagy az erkélynek is. A kisebb méretű példányok pedig belakhatják az otthona belső tereit. Érdemes utánaolvasnia azoknak a fajtáknak, amelyek elnyerik a tetszését. A leírások segítségével felmérheti a kiszemelt növény igényeit, és azt, hogy ezeket milyen módon tudja biztosítani. A négy fal között is helyet kaphatnak olyan nagyobb méretű variációk, amelyek helyigényesek bár, de meghálálják a rendelkezésükre álló teret. Az otthona méreteitől függ, hogy mekkora növényekben ildomos gondolkodnia. A kifejezetten nagyra növő fajtákat jobb a természet gondjaira bízni, hiszen kint legfeljebb a dézsa szolgálhat korlátozó közegként a növekedés során.

A dísznövények hosszú vagy rövid ideig élnek?

Ez teljes egészében attól függ, hogy a körülményeik mennyire ideálisak a növekedéshez, a ragyogáshoz, a virágzáshoz, a pompázáshoz. Amennyiben minden adott a fejlődéshez, úgy bátran tervezhet hosszútávra.

Tartalomhoz tartozó címkék: dísznövények kerti dísznövények