Termékek Menü
0

Zöld terülő boróka 2 literes kont.

Zöld terülő boróka 2 literes kont. Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.390 Ft
Cikkszám: Juniperus media Mint Julep

Juniperus media Mint Julep.
A zöld terülő boróka, vagy sudaras boróka szép, mentazöld lombozatával és ősszel érő hamvas-kék, fél cm átmérőjű tobozbogyó termésével kertünk mutatós színfoltja lehet. Gyors növekedésű, kevés gondozást igénylő talajtakaró borókafajta

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az Észak-Amerikából származó fekvő, tölcséres ágállású örökzöld. A zöld terülő boróka magassága a 2 métert, szabad állásban szélessége a 3 m-t is elérheti. Fényes zöld lombja, melynek színe télen sem változik, gömbölyded bokrot alkot. A fiatal növény pikkelylevelei szúrósak és ágaik inkább a talajra simulnak, míg az idősebb egyedek  pikkelylevelei eltompulnak és felfelé állóak lesznek. Jól tűri lombkoronája metszéssel való alakítását. Napos vagy félárnyékos helyre ültessük. Nagyobb területek befuttatására, rézsűk megkötésére igen alkalmas, talaj tekintetében nem válogatós, könnyen nevelhető örökzöld. A szárazságot is jól elviseli, de a telepítés utáni időszakban és száraz, meleg nyáron öntözzük rendszeresen.
A Juniperusok, más néven a boróka félék a ciprusfélék családjának egyik nemzetsége. A Juniperusok un. cirkumpoláris növények, amelyek jellemzően a sarkvidékeken illetve a sarkoktól nem túl messze élnek. Bár különösen a színes lombúak szeretik a napfényt, jól elviselik a nagyobb hidegeket is. Egyik faja, a közönséges boróka (Juniperus communis) a Kárpát-medencében is gyakori. Ez egy kétlaki örökzöld, a hím és a női ivarú virágok külön növényen vannak. A női egyeden termő kicsit kúp alakú bogyók kellemes aromájuk miatt alkalmasak gin előállítására. A Juniperusok között lehetnek fák, vagy bokrok, a lombozat színe is jelentősen változhat, de jó alkalmazkodó képességükben és dekoratív megjelenésükben mindenképpen hasonlítanak. Jelentéktelen virágaikból húsos falú tobozbogyótermések lesznek. Leveleik kétfélék lehetnek, fiatal tűlevelek, vagy kifejlett pikkelylevelek. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek