Vulkán- Hawaii pálma 12 cm-es cserépben

7.290 Ft (5.740 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Brighamia, Vulkán- vagy Hawaii pálma. Karrierje nem olyan régen indult a dísznövény-kereskedelemben, újdonság lévén nagy sikernek örvendhet. Hawaii-n őshonos faj, ami a kereskedelemben egyre elterjedtebb de az eredeti élőhelyén kihalófélben van.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 09. 13.
Nagyon igényes csomagolás, hibátlanul megérkezett a termék olyan mint a képen. Nagyon szép!! Köszönöm szépen!
|
2017. 11. 24.
Gyönyörű növény, hibátlan csomagolás. Köszönöm.

Leírás és Paraméterek

Hawaii szigetén korábban elterjedt növény volt de az elszigetelten növényekhez hasonlóan nagyon törékeny egyensúlyban él a környezetével és annak változásaival. A Vulkánpálma fennmaradását egy, csak Hawaii-ra jellemző molylepkefaj biztosította az emberi tevékenység - elsősorban a növényvédő szerek- olyan mértékben ritkította, hogy mára felkerült a veszélyeztetett fajok listájára. Szerencsére időben észbe kaptak a kertészek és növénynemesítők, és most üvegházakban, kézi beporzással dolgoznak a faj végleges eltűnése ellen. A Brighamia növényt vásárlók nem csak egy érdekes és ritka növénykülönlegességhez jutnak, hanem a vételár egy részével hozzájárulnak a faj fennmaradásához is. A Vulkánpálma a nevével ellentétben nem a pálmafélékhez tartozik, hanem a szukkulens növényekhez, a Campanulaceae családba tartozik. Eredeti élőhelyén 1-2 méter magasra nő és a megvastagodott törzs tetején neveli viszonylag kis számú leveleit. Az idősebb levelek elsárgulnak, majd lehullanak, így mindig csak a növény tetején van "lomb". Gondozása egyszerű: világos helyre tegyük, öntözni csak a talaj kiszáradása után lehet, azaz kifejezetten kevés gondozás mellett érzi jól magát. Leveleit hajlamos teljesen elveszíteni, ez lehet túlöntözés vagy atkafertőzés eredménye de a növény hamar kiheveri és új leveleket fog hozni. Krémszínű, illatos virágait ősszel hozza.

Házhoz szállítás és garancia

GARANCIA
 

Amennyiben a megvásárolt növény nem nyerné el a tetszését, az átvételt követő napon jelezze felénk kifogását. Webáruházunk az ön által kifizetett növény árának 100%-át megtéríti.

Mivel a növények olyan termékek, melyeket nem könnyű pontos paraméterekkel körülírni, ezért a cserép mérete vagy a növény magassága az irányadóak, melyek fel vannak tüntetve a termékleírásokban. A termékleírásban megadott méret a teljes (a cserép magasságát is beleértendő) magasságot jelenti, azaz mennyi helyet fog elfoglalni a polcon, ablakpárkányon, asztalon stb.

Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük hívja bizalommal ügyfél szolgálatunkat.
+36204326364

 

HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS


A szállítási díjakat ide kattintva nézheti meg.

A megvásárolt növényeket az MPL futárszolgálattal szállíttatjuk ki az ön által megadott címre várhatóan 5-10 napon belül. A szállítási idő a kertészeti szezonban (március, április, május) jelentősen megnövekedhet. Ebben az időszakban akár 2-3 hét is lehet A csomag érkezéséről, a szállítást megelőző napon értesítést küldünk. Ha a fenti szállítási időnél korábban lenne szüksége a megrendelt növényekre, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Nagyobb tételű megrendelések esetében a szállítást háztól-házig a saját teherautónkkal szállítjuk ki önnek egy előre egyeztetett időpontban. 
Amennyiben személyesen szeretné átvenni a megrendelését, úgy a megrendelés végén, a szállítási mód kiválasztásánál a "személyes átvétel" gombra kattintva teheti azt meg. A személyes átvétel az érdi telephelyen történik, melynek részleteiről külön levélben tájékoztatjuk önt.

Amennyiben önnek egy pontosan meghatározott időpontban lenne szüksége a megrendelt növényekre, akkor a megrendelés végén, a megjegyzés rovatba beírva tájékoztathat minket erről vagy az elérhetőségeink bármelyikén tudathatja velünk. 

Szállítási feltételek

  • A megrendelt termékeket előre utalásos fizetés esetén, csak a vételár + szállítási díj pontos megfizetése és számlánkon való jóváírása után, előre egyeztetett időpontban szállítjuk ki.

  • A termék ára a szállítási költséget nem tartalmazza.

  • Jelenleg csak Magyarország területén áll módunkban a megrendelt terméket házhoz szállítani!

 

Fotók
 

Webáruházunkban a növények fotói a valós képet mutatják, azaz a képen látható állapotban szállítjuk ki, pl. a citromot terméssel és minden virágzó növényt virágzó állapotában a fényképnek megfelelően.

KIVÉTELEK:

  • a faiskolai termékek fotói legtöbb esetben kifejlett, idősebb növényt mutatnak. Ez azért fontos, mert egy kert megtervezésénél érdemes tudni, hogy a megvásárolt növény mekkora és milyen habitusú lesz a későbbiekben. Ezeknél a növényeknél az aktuális méret a megnevezésben leírtaknak megfelelő.

  • a szezonális növényeket az ismertetőjükben leírt időszakban tudjuk virágzó állapotban küldeni. Pl. a leander tavasztól őszig virágzik, így télen virág nélkül de színmegjelöléssel lehet megvásárolni.

  • a díszkaspóban fényképezett növények árai a kaspót nem tartalmazzák.


Amennyiben kérdése merülne fel valamelyik növénnyel vagy annak a fotójával kapcsolatban, hívja munkatársunkat bizalommal vagy írjon elektronikus levelet elérhetőségeink valamelyikén.