Termékek Menü
0

Terülő henyeboróka 2 literes kont.

Terülő henyeboróka 2 literes kont. Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.390 Ft
Cikkszám: Juniperus horizontalis Andorra Compacta

A terülő henyeboróka egy Kanadából származó alacsony növésű örökzöld cserje. Ellentétben a többi terülő borókával, nem  terjed és ágait nem támasztja a földre, a hajtások végei felállnak. Párnaszerű, zömök megjelenésű borókafajta, mely puha tapintású kékes-zöld tűleveleivel gyönyörködtet, melyek télen lilásra színeződnek.  

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A párnák magassága 40-50 cm, átmérőjük 1-1,5 m, növekedési üteme közepes. Ideális talajtakaró, napra és félárnyékba is ültethetjük és talaj tekintetében sem különösebben igényes. Gondozása nem okoz gondot, öntözésére az ültetés utáni időszakban és aszályok idején figyeljünk oda. Szoliterként is dekoratív, de sziklakertekbe, rézsűkre és akár kőedényekbe is ültethetjük. Hidegtűrő képessége igen jó, még a -30 fokot is elviseli. 
Juniperusok,  másnéven a boróka félék a ciprusfélék családjának egyik nemzetsége. A juniperusok un. cirkumpoláris növények, amelyek jellemzően a sarkvidékeken illetve a sarkoktól nem túl messze élnek. Bár különösen a színes lombúak szeretik a napfényt, jól elviselik a nagyobb hidegeket is. Egyik faja, a közönséges boróka (Juniperus communis) a Kárpát-medencében is gyakori. Ez egy kétlaki örökzöld, a férfi és a női virágok külön növényen vannak. A női egyeden termő kicsit kúp alakú bogyók kellemes aromájuk miatt alkalmasak gin előállítására. A juniperusok között lehetnek fák, vagy bokrok, a lombozat színe is jelentősen változhat, de jó alkalmazkodó képességükben és dekoratív megjelenésükben mindenképpen hasonlítanak. Jelentéktelen virágaikból húsos falú tobozbogyó termések lesznek. Leveleik kétfélék lehetnek, fiatal tűlevelek, vagy kifejlett pikkelylevelek. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek