Tavaszi kerti tippek

Tavaszi kerti tippek

Kertjének előkészítése a tavaszra

Amikor a tél véget ér, ideje felkészíteni kertjét a tavaszra. Elkezdhet készülni, hogy lassan felébressze a kertjét a téli álmából. Ültesse el a legjobb tavaszi virágokat, és takarítsa ki a kertet, hogy az új szezon még ragyogóbban induljon. A tavasz a legjobb időpont a cserjék, fák és ültetésére.

Tippek a kert tavaszi előkészítéséhez

1.  Kezdje tiszta lappal. Tegye rendbe a kertet, a pázsitot és a teraszt. Távolítsa el a lehullott leveleket és törmeléket a pázsitról és az ágyásokból. Ez friss megjelenést kölcsönöz a kertnek, így több időt fordíthat az új növények ültetésére és a kert megfelelő kialakítására.

2.  Az erősebb fagyok elmúltával elkezdheti a sövények, gyümölcsfák és cserjék metszését. Egyes növényeket a legjobb közvetlenül virágzás után vagy ősszel metszeni, de legtöbb esetben még a lombfakadás és virágzás előtt szükséges végezni ezzel a munkával. Vágja le a sérült, elhalt vagy beteg ágakat, így nagyban hozzájárul a növénye védelméhez és permetezni is kevesebbet kell.

3.  Javítsa a talaj minőségét némi komposzt vagy szerves anyag hozzáadásával. Ügyeljen arra hogy, jó minőségű komposztot és érett trágyát használjon.

4.  Tisztítsa meg szerszámait. Most van az a szezon, amikor van ideje kitakarítani, olajozni és megjavítani kerti szerszámait. Élesítse meg ollóit, vásároljon új kesztyűt és tisztítsa meg a lapátokat, hogy tisztán kezdje a kertészeti évet. A szerszámok tisztításával elkerülheti a növények betegségeit, az éles metszőollóval pedig kisebb roncsolást okozunk a vágás felületén.

5.  Távolítsa el a kerti gyomokat. Mielőtt a kerti gyomnövény nagy gyökérrendszert hozna létre, a legjobb, ha most kigyomlálja őket. Könnyebb a gyomlálás nedves talajban, amikor még puha a téli nedvességtől, mint a kemény, száraz nyári talajban.