Miért jó ötlet a citromfa vásárlás?

A citromfa vásárlás nemcsak a kivételezetteknek jár. De úgy is mondhatnánk, hogy ma már bárki válhat kivételezetté, hiszen a citrustartás könnyedén megoldható. Nézzük, hogyan!

A citromfa vásárlás első lépése az életfeltételek megteremtése

Az egzotikus növény a tavasz kezdetén (amikor már éjjel sem csökken le 10 fok alá a hőmérséklet) kitelepíthető a kertbe vagy az erkélyre. Így van ideje hozzászokni az egyre erősödő napsugarakhoz. Ha késve, mondjuk a nyár derekán költözik ki, akkor a hajtásai eléghetnek, hiszen nem lesz lehetőségük hozzáedződni a perzselő napnyalábokhoz. A téli tartás egy kicsit bonyolult, de természetesen nem megoldhatatlan. A legjobban egy nagyjából 10-15 fokos, világos verandán érzi jól magát, ahol megpihenhet. Ekkor a fejlődése, növekedése lelassul, ami aztán tavasszal újra beindul. Ha ilyen tér nem adott a növénynek, akkor melegebb környezetben is elvan, ám ekkor nem áll meg a fejlődésben. Mivel azonban nem jut elegendő fényhez, így az új hajtások színe fakóbb, halványabb lesz a megszokottnál. A gyenge kezdemények a kertbe kiköltöztetés után könnyedén eltávolíthatóak. Történelmi érdekesség, hogy egészen a XVII. századig dísz- és fűszernövényként tartották számon. Aztán később a citrom, mint termés, első számú C-vitamin forrássá vált. Az ideális körülmények a termésnek is kedveznek, úgyhogy a szüretelés gondolatával is bátran megbarátkozhat.

A citromfa vásárlás megtérülő beruházás?

Abszolút. A növény, ha megfelelő környezetbe kerül, akkor a csodaszép jelenlétével beragyogja a közegét. A termésével pedig örömöt és limonádéval koccintós pillanatokat szerezhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: citromfa citromfa vásárlás