Termékek Menü
0

Kéklombú virginiai boróka 2 literes kont.

Kéklombú virginiai boróka 2 literes kont. Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.390 Ft
Cikkszám: Juniperus virginiana Grey Owl

Juniperus virginiana Grey Owl
A kéklombú virginiai boróka egy erőteljesen növő ezüstös, kék lombú, talajtakaró, örökzöld. 1,5 méter magas, szélesen elterülő ágrendszere, többszintes koronát alkot. Pikkely- és tűlevelek vegyesen megtalálhatóak rajta, az ívelő ágakat ezüstös-szürke tű borítja, melyek színe télen sem változik.

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A nő ivarú egyedeken hamvas-zöld vagy hamvas-kék borsó nagyságú tobozbogyók fejlődnek, melyek késő tavasztól egészen a tél végéig díszítenek. Napos fekvésű helyre ültetve szépen fejlődik. Talajban nem igazán válogatós és a rendszeres öntözést is elnélkülözi, csak a telepítés után és a nagyon meleg száraz időszakban kell gondoskodni a vízellátásról. Ideális körülmények között 70 évig is képes elélni. Ezüstszürke lombjával szép színfoltja lehet egy örökzöld csoportnak, vagy szoliterként is ültethetjük. Kevés törődést kívánó, dekoratív dísze lehet kertünknek.
A Juniperusok, más néven a boróka félék a ciprusfélék családjának egyik nemzetsége. A Juniperusok un. cirkumpoláris növények, amelyek jellemzően a sarkvidékeken illetve a sarkoktól nem túl messze élnek. Bár különösen a színes lombúak szeretik a napfényt, jól elviselik a nagyobb hidegeket is. Egyik faja, a közönséges boróka (Juniperus communis) a Kárpát-medencében is gyakori. Ez egy kétlaki örökzöld, a hím és a női ivarú virágok külön növényen vannak. A női egyeden termő kicsit kúp alakú bogyók kellemes aromájuk miatt alkalmasak gin előállítására. A Juniperusok között lehetnek fák, vagy bokrok, a lombozat színe is jelentősen változhat, de jó alkalmazkodó képességükben és dekoratív megjelenésükben mindenképpen hasonlítanak. Jelentéktelen virágaikból húsos falú tobozbogyótermések lesznek. Leveleik kétfélék lehetnek, fiatal tűlevelek, vagy kifejlett pikkelylevelek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek