A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

Hortenzia 3-5 virágfejjel 30-50 cm

7.090 Ft (5.583 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Jelenleg is virágzó, "hajtatott" hortenzia.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Leírás és Paraméterek

Habár a kerti vagy, más néven nagylevelű hortenzia (Hydrangea macrophylla) nem őshonos Magyarországon, mégis az egyik legkedveltebb kerti, virágos növényünk. Népszerűségét nem csak a feltűnően nagy virágzatának és széles színválasztékának köszönheti, hanem árnyéktűrő képességének is, így olyan helyen is tartható, ahol csak kevés virágzó növény érzi jól magát. Amerikában és Ázsiában őshonos, amit a XVIII. században hoztak Európába és hamar elterjedt az egész kontinensen. A kertben 1-1,5 méteres, terebélyes bokorrá nő. Virágai nagyon tartósak, vágott virágként akár egy-két hétig is szép marad a vázában, éppen ezért kedvelt a virágkötők köreiben is. A levágott Hortenzia virágokat szépen meg lehet szárítani úgy, hogy nem fog lepotyogni és a színét is nagyjából megtartja.


A Hortenzia tartásától sokan félnek, de csak néhány dologra kell odafigyelnünk a növény telepítésénél és a gondozásánál, ami garantálja szépen fejlődő, dús virágzatú növényt.


Első lépéskén, a növény megvásárlását követően, a hely kiválasztása a feladatunk, de egy rossz döntéssel már ekkor eldőlhet a növény sorsa. A Hortenzia kerti növény, tehát a szobanövényként való tartása nem lehetséges. Ha nem akarjuk, vagy nem tudjuk kiültetni a kertbe (pl. nincs kert), akkor a dézsában való tartása esetleg szóba jöhet.


A kert egy hűvösebb, nedves, árnyékos vagy félárnyékos részére ültessük, de a tűző naptól mindenképpen óvjuk. Sokunknál a kertben lévő föld alkalmatlan a Hortenzia tartására, de ez igazán nem tarthat minket vissza célunk elérésétől. A Hortenzia szereti az enyhén savanyú talajt, amit ültetés előtt néhány zsák Rhododendron föld beforgatásával biztosíthatunk. Tehát ha megtaláltuk a megfelelően árnyékos helyet, és a talajt is rendbe hoztuk, akkor nagy baj már biztosan nem történhet. Innentől kezdve már arra összpontosíthatunk, hogy a Hortenziánk virágozzon (hisz’ ez lenne a lényeg), és lehetőleg minél többet.


A hely kiválasztásánál minden eldől. Ha fentiek figyelembevételével ültetjük el a növényt, akkor, úgy is virágozni fog évről-évre, ha semmilyen további gondoskodást nem kap.


Ha igazán szép Hortenziát szeretnénk nevelni – és miért ne szeretnénk- akkor lesz még néhány apró feladatunk. Ahogy azt korábban írtam az enyhén savanyú talajt kedveli, de ha ezt nem biztosítjuk annak különösen a kék virágú fajtáknál lesz szembetűnő az eredménye, mert lúgosabb környezetben a virágok színe rózsaszínre változik, és itt válik fontossá a korábban ajánlott részleges talajcsere az ültetés előtt. A kék virágú fajták színét tovább fokozhatjuk, ha időről-időre timsó oldatot keverünk az öntözővízhez. És ha már az öntözővíznél tartunk, akkor azt is érdemes tudni, hogy a Hortenzia szereti az esővízzel való öntözést. A legtöbb növény jobban szereti az esővizet, mint a csapvizet, de ha nincs türelmünk vagy lehetőségünk esővizet gyűjteni, akkor sem lesz semmi baj.


A Hortenzia levelei hajlamosak lehetnek, vas hiány esetén a sárgulásra, de kertészeti boltokban kapható vas pótlásával a növény gyorsan visszanyeri eredeti színét.


Nos, ha egész nyáron csak a Hortenziánkkal foglalkoztunk, kapott tápot, timsót, vasat és ültetés előtt még a talajt is kicseréltük alatta, akkor az őszi metszés már igazán gyerekjáték. A metszés alatt elsősorban alakító metszést értünk, azaz a növény formáját alakítjuk ki. A kerti Hortenzia metszési ideje őszre esik, ekkor a levágott virágokat ki lehet szárítani. A hajtásokat kétharmaduknál vágjuk vissza, illetve a növény tövéből növekvő vékonyabb ágakat távolítsuk el, hogy az erőseknek legyen helyük a további fejlődéshez.


Lehet, hogy a fentiek alapján a hortenzia tartása tényleg egy kicsit félelmetesnek tűnik, de a színek változatossága és az a tény, hogy pl. egy fenyőfák alatti kopár kertrészből virágzó ágyást alakíthatunk, kárpótol minket a fáradalmakért.

Házhoz szállítás és garancia

GARANCIA
 

Amennyiben a megvásárolt növény nem nyerné el a tetszését, az átvételt követő napon jelezze felénk kifogását. Webáruházunk az ön által kifizetett növény árának 100%-át megtéríti.

Mivel a növények olyan termékek, melyeket nem könnyű pontos paraméterekkel körülírni, ezért a cserép mérete vagy a növény magassága az irányadóak, melyek fel vannak tüntetve a termékleírásokban. A termékleírásban megadott méret a teljes (a cserép magasságát is beleértendő) magasságot jelenti, azaz mennyi helyet fog elfoglalni a polcon, ablakpárkányon, asztalon stb.

Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük hívja bizalommal ügyfél szolgálatunkat.
+36204326364

 

HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS


A szállítási díjakat ide kattintva nézheti meg.

A megvásárolt növényeket az MPL futárszolgálattal szállíttatjuk ki az ön által megadott címre várhatóan 5-10 napon belül. A szállítási idő a kertészeti szezonban (március, április, május) jelentősen megnövekedhet. Ebben az időszakban akár 2-3 hét is lehet A csomag érkezéséről, a szállítást megelőző napon értesítést küldünk. Ha a fenti szállítási időnél korábban lenne szüksége a megrendelt növényekre, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Nagyobb tételű megrendelések esetében a szállítást háztól-házig a saját teherautónkkal szállítjuk ki önnek egy előre egyeztetett időpontban. 
Amennyiben személyesen szeretné átvenni a megrendelését, úgy a megrendelés végén, a szállítási mód kiválasztásánál a "személyes átvétel" gombra kattintva teheti azt meg. A személyes átvétel az érdi telephelyen történik, melynek részleteiről külön levélben tájékoztatjuk önt.

Amennyiben önnek egy pontosan meghatározott időpontban lenne szüksége a megrendelt növényekre, akkor a megrendelés végén, a megjegyzés rovatba beírva tájékoztathat minket erről vagy az elérhetőségeink bármelyikén tudathatja velünk. 

Szállítási feltételek

  • A megrendelt termékeket előre utalásos fizetés esetén, csak a vételár + szállítási díj pontos megfizetése és számlánkon való jóváírása után, előre egyeztetett időpontban szállítjuk ki.

  • A termék ára a szállítási költséget nem tartalmazza.

  • Jelenleg csak Magyarország területén áll módunkban a megrendelt terméket házhoz szállítani!

 

Fotók
 

Webáruházunkban a növények fotói a valós képet mutatják, azaz a képen látható állapotban szállítjuk ki, pl. a citromot terméssel és minden virágzó növényt virágzó állapotában a fényképnek megfelelően.

KIVÉTELEK:

  • a faiskolai termékek fotói legtöbb esetben kifejlett, idősebb növényt mutatnak. Ez azért fontos, mert egy kert megtervezésénél érdemes tudni, hogy a megvásárolt növény mekkora és milyen habitusú lesz a későbbiekben. Ezeknél a növényeknél az aktuális méret a megnevezésben leírtaknak megfelelő.

  • a szezonális növényeket az ismertetőjükben leírt időszakban tudjuk virágzó állapotban küldeni. Pl. a leander tavasztól őszig virágzik, így télen virág nélkül de színmegjelöléssel lehet megvásárolni.

  • a díszkaspóban fényképezett növények árai a kaspót nem tartalmazzák.


Amennyiben kérdése merülne fel valamelyik növénnyel vagy annak a fotójával kapcsolatban, hívja munkatársunkat bizalommal vagy írjon elektronikus levelet elérhetőségeink valamelyikén.