Az egész nyáron át virágzó évelő virágok a szépség fogyhatatlan forrásai

Az egész nyáron virágzó évelő virágok a kertje díszeivé, ragyogó ékeivé válhatnak. Olyan hangulatot varázsolhatnak az udvarába, amire mindig is vágyott. A virágaik körül zsongó-dongó élet szintén a kicsattanó erőkről, energiákról tanúskodik. A nektárról, amely minden virág méhében ott lakozik, hirdetve a lét véget nem érő szépségét.

Az egész nyáron virágzó évelő virágok a nyár gyermekei

Mivel ezek a növények a nyarat szeretik, a meleget, a tápláló napfényt, ezért aztán növekedéssel, fejlődéssel, virágzással ajándékozzák meg a környezetüket. De attól még, hogy a kedvenc időszakuk éppen a nyár, ez nem egyenlő azzal, hogy a perzselő sugarakat kedvelik. Sőt, mi több. Az elmúlt években, évtizedekben is ajánlott volt a kánikulai, déli napfénytől való védelem. Egyszerűen azért, mert egy-két sivatagi növényfajtától eltekintve a virágok nem tolerálják jól az égető nyalábokat, amik konkrét sérüléseket okozhatnak a számukra. Olykor végzetes mértékben. Túl a kiszáradáson persze, ami már egy következmény. Ám jelen korunkban, amikor a 40 fokos hőmérséklet sem ritka, és amikor a hőrekordokhoz elképesztően erős UV-sugárzás is társul, akkor különösen hangsúlyos odafigyelni a védekezésre.

Az egész nyáron virágzó évelő virágok hol érzik jól magukat?

A legjobb, ha olyan helyre telepíti a szépséges választottjait, ahonnan vagy élből jó szögből és mennyiségben kapják a napfény törődő simogatását, vagy könnyű elhúzni, áthelyezni, költöztetni őket a napsütéses órák idejére. Az utóbbi mondjuk csak akkor praktikus döntés, ha a mozgatás a virág súlya ellenére egyedül is megoldható.