Termékek Menü
0

Arany terülő boróka 2 literes kont II

Arany terülő boróka 2 literes kont II Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.450 Ft
Cikkszám: Juniperus media Saybrook Gold

Juniperus media Saybrook Gold
Az arany terülő boróka a nemzetség egyik legimpozánsabb tagja. Elterülő ágrendszerű, kecsesen ívelő ágai rövidek, ágemeletei közel vannak egymáshoz. Illatos levelei színe nyáron élénksárga, aranyfestéssel, mely télen bronzos sárga árnyalatot kap. Tömötten növő hajtásai kissé elállnak a talajtól. Szabad állásban szélessége 1,5-2 méter, magassága 0,7-0,8 m, középmagas talajtakaró

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ragyogó lombszíne és szép habitusa miatt sziklakertekbe vagy színes örökzöld csoportokba ültessük. Ez az akár 30 évig is elélő borókafajta kicsit igényesebb, a talaj mésztartalmát rosszul tolerálja. Napos vagy félárnyékos helyet válasszunk számára és a száraz, forró hónapokban gondoskodjunk rendszeres öntözéséről, de ne álljon alatta a víz. Ez a magas díszértékű fajta jól tolerálja a városi szennyeződést is, ezért az ápolt kertek kedvelt kúszónövénye. A bokor formája általában szabályos, de ha alakítani szeretnénk, a hideg elmúltával ezt megtehetjük.
A Juniperusok, más néven a boróka félék a ciprusfélék családjának egyik nemzetsége. A Juniperusok un. cirkumpoláris növények, amelyek jellemzően a sarkvidékeken illetve a sarkoktól nem túl messze élnek. Bár különösen a színes lombúak szeretik a napfényt, jól elviselik a nagyobb hidegeket is. Egyik faja, a közönséges boróka (Juniperus communis) a Kárpát-medencében is gyakori. Ez egy kétlaki örökzöld, a hím és a női ivarú virágok külön növényen vannak. A női egyeden termő kicsit kúp alakú bogyók kellemes aromájuk miatt alkalmasak gin előállítására. A Juniperusok között lehetnek fák, vagy bokrok, a lombozat színe is jelentősen változhat, de jó alkalmazkodó képességükben és dekoratív megjelenésükben mindenképpen hasonlítanak. Jelentéktelen virágaikból húsos falú tobozbogyótermések lesznek. Leveleik kétfélék lehetnek, fiatal tűlevelek, vagy kifejlett pikkelylevelek. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek