Ön itt jár: > Kezdőlap >

A virágkaspó szépsége egységbe hozható a belehelyezett növény bájával

A virágkaspó sokak szemében egy egyszerű dísztárgy. Se több, se kevesebb. Nyilván kár lenne tagadni a szépségét, hiszen az első ránézésre látszik, ám botorság lenne beskatulyázni ezt, a sokoldalú kelléket.

A kaspó védelmet nyújt

A látható pozitívumokon túl, a minőségi, tehát kellőképpen ellenálló, strapabíró és stramm kaspó megóvja a belehelyezett virág épségét. Természetesen a brutális erejű fizikai, mechanikai hatásokkal szemben esélye sincsen, de ez a fajta helytállás nem is elvárás az esetében. Egy-egy szélroham, ami bele tud kapni a növény leveleibe, szárába, felborítva azt, azonban könnyen kárt okozhatna, kivéve, ha a virág gyökereit megfelelően erős „védőpajzs” őrzi.

A virágkaspó szépsége akkor tökéletes, ha nem nyomja el a növény kisugárzását

Több esetben lehet olyan virágokat látni udvarokban, teraszokon, amik jóformán elvesznek a kaspójukban, mert annak szemeket gyönyörködtető jelenléte nemes egyszerűséggel felülírhatatlan. Vonzza a tekinteteket és ezzel párhuzamosan eltereli azokat a virágról. Ami így figyelem és elismerés nélkül marad. Az összhatás biztosításához belátó választásra van szükség. Egység kizárólag akkor teremthető, ha a kaspó szép, de nem szebb a bele helyezett növénynél. Így mintegy tálcán kínálva keltheti fel az érdeklődést „védence” iránt. A kevesebb tehát néha több, érdemes ezzel az alapelvvel élnie akkor, amikor az ideális típus után kutat.

Milyen bánásmódot igényel a virágkaspó?

Az elismerő tekintetek és az Önt elöntő öröm éppen elegendőek, már ami az optimális bánásmódot illeti, hiszen a kaspó kellően stramm kialakítású, így az egyéb kihívásokkal probléma nélkül szembeszáll, a rá bízott növény épségének és szépségének megőrzése érdekében.

Tartalomhoz tartozó címkék: virág kaspó virágkaspó