A szobanövények puszta létükkel kedveskednek!

A szobanövények hűséges társak a mindennapokban. Amikor fáradtan hazaér a napi robotolásból, akkor sugárzóan: vagy virágozva, vagy levél szépségükben várják.

Ha reggelente álmosan ébred, s lassan nyitja ki a szemét, akkor még láthatja, ahogy kedvencei nyújtózkodnak a fény felé. Fotoszintézisükkel oxigént termelnek, amitől szó szerint egészségesebbé válhat a közvetlen környezete. Ragyogó megjelenésük pedig nemcsak a szemet, hanem a lelket is gyönyörködteti.

Vannak olyan emberek, akik azért nem vállalnak be saját növényt, mert félnek a gondoskodással járó felelősségtől. Az öntözés, a tápanyag ellátás és az optimális helyviszonyok biztosítása bonyolult egységnek tűnik, ami túlzottan sok, naponta elvégzendő feladattal jár. Természetesen ezek az elképzelések abszolút falsak, és nagyjából mindig olyanoktól származnak, akik sohasem tettek egy tétova próbát sem. Márpedig megéri nyitni a természet felé, mert a növények meghálálják a feléjük fordulást és az őszinte gondoskodást.

Szó sincsen arról, hogy nap, mint nap öntözgetni, becézgetni és gondozni kell a virágtartója lakóit, bár egy kis beszélgetés és simogatás sohasem árt nekik. Minden egyes fajtánál ismeretesek a gondoskodásra vonatkozó feltételek. Nem önnek kell kitalálnia, hogy mikor és mennyi vízzel pótolja az elvesztegetett nedvességet. A leírásaink segítségével a növényápolás mesterévé avanzsálhat.

A szobanövények szépségükkel új teret teremtenek!

Mindegy, hogy pálmára, orchideára, virágzó vagy levéldísznövényre szavaz. A lényeg, hogy az élet, a természet, a zöldellő üdeség szinte újrafestheti otthonának kontúrjait, átszínezve a szürke árnyalatokat élettel teli variációkra. Vagyis a növények testközelbe hozhatják a valódi, színpompás létezést.

Tartalomhoz tartozó címkék: dísznövények szobanövények