A szobanövények magukból adnak, és nem is keveset

A szobanövények élettel, pezsgéssel és levegővel ajándékozzák meg a teret. Ez különösen beltér esetén óriási kegy. Pedig sokan hajlamosak úgy gondolni rájuk, mint amik nem többek holmi berendezési elemeknél, látványterv részleteknél, kiegészítőknél. Bár tény, hogy a szépségükkel nagyban hozzájárulhatnak a helyiség jó hangulatához, harmóniájához, de ez nem azt jelenti, hogy ennyiben ki is merül a jelentőségük. Korántsem.

Mit adnak hozzá a térhez a szobanövények?

Nemcsak szépséget, de fontos ezt is külön kihangsúlyozni, hiszen a szépérzék kényeztetésével a lélek is gyarapszik. Ugyanakkor a történet még csak itt kezdődik. Mivel fotoszintézist végző életekről van szó, így automatikusan élen járnak a káros anyagok megkötésében és az oxigén „gyártásában”. Döbbenetes belegondolni abba, hogy egy-egy cserépnyi kis élet mennyit tehet azért, hogy az adott közeg egészségesebb, fellélegzésre méltóbb legyen. Márpedig ez a valóság. Az otthonában saját édenkertet alakíthat ki, és ténylegesen tisztává varázsolhatja a teret. A friss levegő tudata önmagában ajándékértékű. A lakberendezés szerelmesei bizonyosan felszisszennének, ha kihagynánk a felsorolásból, hogy mennyire sokat nyom a latba egy-egy ízlésesen kiválasztott és elhelyezett növény, a szoba hangulata, megjelenése szempontjából. Ezt kár lenne tagadni, és még nagyobb hiba lenne nem élni a szabad szemmel is látható előnyökkel.

Melyek a legnépszerűbb szobanövények?

Számtalan típust lehetne felsorakoztatni, viszont a divatirányzatok helyett, a legkifizetődőbb stratégia, ha az egyéni ízlésére és a szíve hangjára figyel. Amennyiben így választja ki azt a növényt, ami megszólítja, akkor az lesz a legjobb döntés az Ön életének és persze az életterének is.

Tartalomhoz tartozó címkék: futó szobanövények szobanövények