A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

A különleges virágok beragyogják a világot!

A különleges virágok a megjelenésükkel, egzotikus kisugárzásukkal kitűnnek a környezetükből és önmagukra vonják az érdeklődő tekinteteket, amik aztán hamar elismerő pillantásokká avanzsálnak. Egykor ezek a növények kizárólag őshonos területeiken éltek, és fel sem merült az ötlet, hogy esetleg más kontinensen, eltérő klimatikus közegben is virágozhatnának.

A kereskedelem azonban mint mindig, legyűrte a határokat, és a nem mindennapi, nem egyszer trópusi virágok megérkeztek hozzánk. Néhány évtizeddel ezelőtt az orchideát legfeljebb egyetlen, dobozba zárt harang képében lehetett megvásárolni, míg napjainkban egy- vagy többágú típusai közül is lehet válogatni, és ha az otthoni körülmények megfelelőek, akkor csodálatosan bimbódzó, virágzó, élettől pulzáló növénnyé válhat. A flamingó virág, az azálea vagy éppen a citromfa, hogy egészen különböző példákkal szolgáljunk, sem voltak ismertek nálunk, maximum az interneten keringő fotókon és a természetfilmek lenyűgöző képi világában találkozhattunk velük. Ehhez képest manapság bármelyik az élete, élettere részeként virágozhatja be a mindennapjait.

A különleges virágok szépségének titka az ideális környezet. Az élőhelyre vonatkozó környezeti feltételekben rejlik a növények egészségének titka. Ha a fényviszonyok, a csapadék mennyiség vagy az öntözés milyensége és a páratartalom triumvirátusa optimális közeget teremt a fejlődéshez, akkor az különleges virágok otthon érezhetik magukat. Ehhez elengedhetetlen néhány trükk, például öntözés esetén érdemes az állott vizet alkalmazni, de az esővíz összegyűjtése is praktikus stratégia, illetve a magasabb páratartalmat kedvelő növényeket időközönként ildomos a zuhany alá „száműzni”, amit nagyon meg fognak hálálni.