A cserepes virágok szépségükkel belakják a teret

A cserepes virágok között találhat kinti és benti növényeket, sőt, olyanokat is, amiket érdemes átteleltetni, ami miatt némi költöztetést igényelnek. A hagyományosnak tekinthető virágzó növényeken túl, zöldekkel is találkozhat, amelyek azonban a szépségükkel egyáltalán nem maradnak el előbbiektől. Melyek a legnépszerűbb cserepes virágok?

Bár meglepőnek tűnhet, de ezen a területen is megfigyelhetőek divatirányzatok. Viszont természetesen vannak trenden kívüli örök kedveltek, amik függetlenül attól, hogy épp a nagyvilág mitől virágzik, keresettek és rajongottak. A szezonális cserepes variációk pedig egy harmadik kategóriát alkotnak. Például Mikulás, karácsony idején a Mikulás virág, illetve a karácsonyi kaktusz lekörözhetetlenek, már ami a rajongók számát illeti. Az orchideák az utóbbi években meghódították a szíveket. Míg egykor, évtizedekkel ezelőtt legfeljebb dobozba zárt orchidea harangot tudhattak magukénak az imádók, addig ma több ágú alternatívát is beszerezhetnek. Bár sokan még most is tartanak attól, hogy nehéz gondoskodni róluk, de egyre többen döbbennek rá arra, hogy ez az elképzelés téves.

Az orchideák nem igényelnek extra törődést, bár meghálálják a szép szavakat, dicsérő tekinteteket. Igaz ez gyakorlatilag bármilyen élő növényről elmondható. Ami a méreteket illeti, szintén a sokszínűség jellemző. Nyilván nagymértékben helyfüggő, hogy melyek azok a növények, amik szóba jöhetnek. Viszont kintre-bentre egyaránt akadnak aprócska és gigantikus méretű verziók. A cserepes virágok hamar tönkremennek? Egyáltalán nem. A köztudatban él egy elképzelés arról, hogy a cserepes növények nem bírják sokáig. Ez azonban abszolút nincs így. Ha ideálisak a körülmények, akkor éveken, évtizedeken át ragyoghatnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserepes virágok szobanövények