A cserepes virágok megszépítik a világot

A cserepes virágok pillanatok alatt belophatják magukat a szívébe és persze a közvetlen életterébe. Kicsattanó üdeségükkel, zöldellő szépségükkel konkrétan a természetet, mint ajándékot hozhatják el az otthonába. Van, aki a virágzó növények híve, mert egyszerűen szereti figyelni a bimbódzás rügyfakasztó folyamatát, ami a virág kibomlásában teljesedik ki.

Akad olyan, aki a levéldísz növényeket kedveli állandó kisugárzásukért, amely mosolyt csal a megfáradt arcokra. Megint mások a pálmák vagy orchideák képviselte egzotikumért vannak oda, ami egy csipetnyi trópusi hangulattal teheti különlegessé a szürke hétköznapokat. Tehát az, hogy kinek,milyen cserepes virágok alkotják az otthoni „dzsungelét” kizárólag ízlés és persze igény kérdése. Utóbbi annyit jelent a gyakorlatban, hogy a különböző fajtákkal más és más módon kell bánni. Ha például tudja magáról, hogy olykor megfeledkezik az öntözésről és nem kifejezetten van ideje az ápolásra, akkor stramm növényeket ildomos választania, amik jól viselik az olykor szélsőségesre váltó körülményeket.

Viszont, ha rendszeresen nagy odaadással sürög-forog a virágtartó állvány vagy éppen az ablakpárkány körül, ha a zuhanyoztatást ugyanannyira élvezi, mint a gondoskodás egyéb formáját, akkor kétségtelenül jó elhatározás a nagyobb odafordulást igénylő növények preferálása. A cserepes virágok kisugárzásukkal hódítanak. Vajon minek köszönhetik a virágok a népszerűségüket? A szépségüknek? Igen, nyilván közrejátszik a szemet gyönyörködtető látvány a választásban, viszont mégsem ez a legnagyobb pozitívumuk. A megfoghatatlan, leírhatatlan, mégis kiválóan érzékelhető kisugárzás az, amiben a valódi erejük rejlik, és ami által szó szerint pezsgő, üde élettel ajándékozhatják meg évszaktól, napszaktól és egyéb külső körülménytől függetlenül.