A cserepes virágok ajándékozására bármely alkalom jó alkalom

A cserepes virágok örömöt, szépséget, virágzást, zöldellést, egyszóval üdeséget csempésznek a környezetükbe. Pontosan ezért bármilyen apropó tökéletes érv az ajándékozásra. A számtalan virágvariáció közül nem is olyan könnyű a választás. Milyen arany szabályokra érdemes odafigyelni a vásárlás során?

Az egyes cserepes virágok igényei merőben eltérhetnek egymástól

A kijelentés evidenciának, sőt, túlságosan is logikusnak tűnhet. Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a növényeket hajlamosak egy szinten kezelni. Amik cserépben vannak, azok biztosan pontosan ugyanolyan fény- vagy vízigénnyel rendelkeznek. Közben a valóság az, hogy az ideális körülmények akár egymástól ellentétesek is lehetnek. Egyes fajták alig kérnek vizet, míg mások szeretnek „úszni”, ha nem is a boldogságban, de az öntözővízben mindenképpen. A fényellátás milyensége és mennyisége pontosan ugyanennyire különböző.

Míg akadnak virágok, amik a perzselő sugarak közelségét is kifejezetten jól viselik, sőt, mondhatni igénylik, addig más növények elégnek az erős nyalábok ölelésében. Úgyhogy határozottan jó stratégia vásárlás előtt utánanézni az egyes alternatíváknak. Annak, hogy milyen környezetben érzik jól magukat, mennyi folyadékot és napfényt követelnek, és hogy milyen egyéb tudnivalók árnyalhatják tovább a képet. Ha ajándékba szánná a figyelmességet, viszont nem ismeri a meglepni kívánt fél lakás/házviszonyait, akkor érdemes masszív növényre szavaznia, ami jól tűri a fény- és vízmegvonást.

A cserepes virágok szépsége hosszútávra szól?

Általában igen, ha a megfelelő életkörülmények biztosítottak.