A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

A babérmeggy megunhatatlan örökzöld

A babérmeggy igazi kertészeti sláger, és nem véletlenül. Bírja az időjárási viszontagságokkal együtt járó megpróbáltatásokat, ami nem egy hátrányos jellemvonás. Különösen manapság, amikor teljesen kiszámíthatatlan a meteorológia alakulása. Szép, jó ránézni, és nemcsak tavasszal vagy nyáron, hanem az év egészében. Valamint nem igényel extra gondoskodást.

A babérmeggy bármely udvar ékévé válhat

Közterületeken is rendszeresen találkozni a bőrszerű, örökzöld levelekkel ékeskedő növénnyel. Gyors, erőteljes növekedés jellemzi, tehát főleg sövény kialakítására alkalmas. Tavasszal a levelei között felbukkannak a domináns illatú fehér virágok. Az, hogy ez az aroma finom-e vagy esetleg túlságosan karakteres, abszolút ízlésfüggő. Az viszont egészen biztos, hogy ezer közül is felismerhető. A virágok a nyár folyamán átadják a helyüket a piros, meggyre emlékeztető, bogyós terméseknek, amik jó pár hétig díszítik a bokrot. Így gyakorlatilag az év egészében tartogat valamilyen különleges látványt. A téli zord mínuszokban, a dér hófehér köntösében pedig még inkább felértékelődik a megjelenő zöld üdeség.

Extra gondoskodást, ahogy azt már fentebb is említettük, nem igényel. A nyírás az egyetlen, évente jelentkező feladat az esetében. Egyedülálló növénynek is ültethető természetesen, de tény, hogy csodálatos sövény formálható a közbenjárásával. Ami, azonban mindkét szituációban elengedhetetlen, a magasság visszavágása. Ilyen módon tömött, dús bokorrá fejlődik.

A babérmeggy mennyire helyigényes?

Egymástól 80 centiméteres távolságban javasolják a szakemberek ültetni a cserjéket, így biztosítható a sövényfal kialakítása.

Tartalomhoz tartozó címkék: babérmeggy örökzöld dísznövények