futó és talajtakaró

Rendezés:

A talajtakaró növények szépek és hasznosak egyben!

A talajtakaró növények azon túl, hogy szépségükkel szinte szőnyeggé varázsolhatják udvara talaját, még hasznos szerepet is betölthetnek, ugyanis óvhatják a talaj minőségét, és megakadályozhatják a gyomok elszaporodását. Megannyi fajta közül válogathat az egészen picitől (pár centiméteres) kezdve az évelőkig, melyek méteres magasságig is elnyúlhatnak. A növények terjedése önálló, tehát miután elvégezte a talajtakarás oroszlánrészét (aminek egyébként olykor a legnehezebb részfeladata a konkrét típus kiszemelése) csak figyelnie kell a természet önműködő csodáját.

Vannak határozottan agresszív variációk is, melyek alkalmazása nagy odafigyelést igényel. Ha látott már borostyánnal beterített házat, kerítést és életteret, akkor tudja, hogy nem is nehéz találni egy ilyen, erőszakosabb alternatívát. Az angol borostyánnal csínján kell bánni, de ha van ideje a kordában tartásra, akkor ideális döntés lehet. A konkrétumok tisztázása előtt érdemes alaposan felmérnie udvara tulajdonságait, a talajtakaró szempontjából. Milyen körülmények a jellemzőek? Inkább árnyékos területről van szó, hála a bokroknak, fáknak, vagy éppen a napfényé nonstop a főszerep, köszönhetően a kiürített teleknek. Nem mindegy, hogy milyen környezeti viszonyok érvényesülnek, hiszen a takarónak ehhez kell alkalmazkodnia, pontosabban önnek olyan döntést kell hoznia, mely kompatibilis a kritériumokkal.

A talajtakaró növény szépsége magával ragadó!

Ha látott már gyöngyvirággal beterített telket, akkor valószínűleg nem ismeretlen önnek a lebilincselő látvány. A jól megválasztott talajtakaró, mely optimális körülmények közé kerülve elindulhat a fejlődés, terjeszkedés útján, csodálatos harmóniát teremthet otthonában, kertjében és ezzel együtt életében.