futó és talajtakaró

Rendezés:

Örökzöld japán lonc, Lonicera 2 lit. kont. 30-60 cm

3.290 Ft
Örökzöld japán lonc, Lonicera halliana. Nagyon illatos, erős növekedésű, örökzöld kúszónövény. Szép és illatos virágai miatt kedvelt lonc fajta, pergolák, kerti oszlopok befuttatására.

Rózsa talajtakaró 1,5 literes, pink

2.490 Ft
Talajtakaró Rózsa. Közepes növekedésű talajtakaró rózsa, teljes magassága kb. 60-80 cm. A nyár elejétől egészen késő őszig virágzik. Metszése szakértelmet nem igényel.

Törpe Japán Vérborbolya 2 lit

2.190 Ft
Berberis thunb. atropurpurea Nana', Törpe Japán Vérborbolya. A legfeljebb fél méter magasságot elérő Törpe japán vérborbolya sötétvörös leveleivel, sárga virágaival és a virágzást követő piros bogyó termésével gyönyörű színfoltja lehet kertünknek.

Örökzöld orbáncfű 2 literes. kont.

1.990 Ft
Örökzöld orbáncfű, Hypericum calycinum. Sárga virágai júniustól szeptemberig nyílnak.

Törpe lila borbolya 2 lit. kont.

2.090 Ft
Berberis thunb. Concorde, Törpe Japán Vérborbolya. A legfeljebb fél méter magasságot elérő Törpe japán vérborbolya sötétvörös leveleivel, sárga virágaival és a virágzást követő piros bogyó termésével gyönyörű színfoltja lehet kertünknek.

Törpe ezüstös borbolya

2.090 Ft

Berberis candidula 'Jytte' - törpe ezüstös borbolya. A legfeljebb egy méter magasságot elérő, szinte gömbölyű bokorrá fejlődik. Sötétzöld hosszúkás, szúrós, leveleivel, sárga virágaival és sötét kékes termésével gyönyörű színfoltja lehet kertünknek.

Törpe sárga borbolya 1 lit. kont.

3.290 Ft

Berberis thunb. goldalita, Törpe Japán borbolya. A legfeljebb fél méter magasságot elérő Törpe japán borbolya sárga leveleivel gyönyörű színfoltja lehet kertünknek.
Kis termetű fajta, ezért pl sziklakertbe ajánlott.

Kerti Iszalag, Piilu 2 lit kont.

4.390 Ft
Kínából származó kerti dísznövény, ami mára meghódította az egész világot. A keresztezéseknek köszönhetően a virágok szín és formagazdagsága szinte végtelen.

Kerti Iszalag, Hagley hybrid rózsaszín 2 lit kont.

3.890 Ft
Kerti Iszalag, clematis . Kínából származó kerti dísznövény, ami mára meghódította az egész világot. A keresztezéseknek köszönhetően a virágok szín és formagazdagsága szinte végtelen.

Rózsa talajtakaró 1,5 literes, fehér

2.490 Ft
Talajtakaró Rózsa. Közepes növekedésű talajtakaró rózsa, teljes magassága kb. 60-80 cm. A nyár elejétől egészen késő őszig virágzik. Metszése szakértelmet nem igényel.

Smaragdlombú borbolya 2 lit. kont.

2.090 Ft
Berberis thunb. Smaragd, smaragdlombú borbolya. Alig több mint egy méter magasságot elérő Boróka fajta élénkzöld, "smaragdzöld" leveleivel, sárga virágaival és a virágzást követő piros bogyó termésével gyönyörű színfoltja lehet kertünknek. Több borókafajta összeültetésével rendkívül színes, egész évben mutatós foltokat alakíthatunk ki kertünkbe.

Trombitafolyondár oltvány judy

5.490 Ft
A Campsis radicans, trombita folyondár erős növekedésű, léggyökereivel kapaszkodó kúszó cserje. Fürtökben nyíló virágai narancssárga vagy piros trombita formájúak, melyek júliustól szeptemberig nyílnak.

Kerti Iszalag, clematis etoile violette

4.390 Ft
Kerti Iszalag, clematis etoile violette. Kínából származó kerti dísznövény, ami mára meghódította az egész világot. A keresztezéseknek köszönhetően a virágok szín és formagazdagsága szinte végtelen.

Lilaakác oltvány Showa Beni 4 lit kont

8.790 Ft
Kúszóakác vagy kék akác egy fás szárú, lombhullató, évelő kúszónövény. A Lilaakác oltvány nagy előnye a magról szaporított példányokkal szemben, hogy már fiatalon, egy-két éves koruktól fejleszt virágokat. Míg a a magról vetett (nem oltvány) növények életük első virágzása csak a szerencsén múlik, azaz jó esetben hozhatnak virágot már fiatal korban is (1-2 évesen) de rosszabb esetben várnunk kell akár tíz évet is az első virágok megjelenéséig. 

Trombitafolyondár

4.990 Ft
A Campsis radicans, trombita folyondár erős növekedésű, léggyökereivel kapaszkodó kúszó cserje. Fürtökben nyíló virágai narancssárga vagy piros trombita formájúak, melyek júliustól szeptemberig nyílnak.

A talajtakaró növények szépek és hasznosak egyben!

A talajtakaró növények azon túl, hogy szépségükkel szinte szőnyeggé varázsolhatják udvara talaját, még hasznos szerepet is betölthetnek, ugyanis óvhatják a talaj minőségét, és megakadályozhatják a gyomok elszaporodását. Megannyi fajta közül válogathat az egészen picitől (pár centiméteres) kezdve az évelőkig, melyek méteres magasságig is elnyúlhatnak. A növények terjedése önálló, tehát miután elvégezte a talajtakarás oroszlánrészét (aminek egyébként olykor a legnehezebb részfeladata a konkrét típus kiszemelése) csak figyelnie kell a természet önműködő csodáját.

Vannak határozottan agresszív variációk is, melyek alkalmazása nagy odafigyelést igényel. Ha látott már borostyánnal beterített házat, kerítést és életteret, akkor tudja, hogy nem is nehéz találni egy ilyen, erőszakosabb alternatívát. Az angol borostyánnal csínján kell bánni, de ha van ideje a kordában tartásra, akkor ideális döntés lehet. A konkrétumok tisztázása előtt érdemes alaposan felmérnie udvara tulajdonságait, a talajtakaró szempontjából. Milyen körülmények a jellemzőek? Inkább árnyékos területről van szó, hála a bokroknak, fáknak, vagy éppen a napfényé nonstop a főszerep, köszönhetően a kiürített teleknek. Nem mindegy, hogy milyen környezeti viszonyok érvényesülnek, hiszen a takarónak ehhez kell alkalmazkodnia, pontosabban önnek olyan döntést kell hoznia, mely kompatibilis a kritériumokkal.

A talajtakaró növény szépsége magával ragadó!

Ha látott már gyöngyvirággal beterített telket, akkor valószínűleg nem ismeretlen önnek a lebilincselő látvány. A jól megválasztott talajtakaró, mely optimális körülmények közé kerülve elindulhat a fejlődés, terjeszkedés útján, csodálatos harmóniát teremthet otthonában, kertjében és ezzel együtt életében.