A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

fa

Rendezés:

Nyári Liliomfa 2 lit. kont

4.290 Ft

A Magnolia Sieboldii, azaz a Nyári Liliomfa igazi kakukktojás a Magnóliák világában. A legtöbb Liliomfa a lombfakadás előtt virágzik és nyáron csak a terebélyes lombozata díszíti a növényt. Ez a fajta viszont egész nyáron hozza a lombkoronából feltűnően rikító fehér virágait, melyeknek a porzói élénk vörösek.

Mekkora a szállítási méret?

Japán Juhar 5 lit.- 50-60cm

10.890 Ft
Acer palmatum atropurpurea, Japán Juhar

Liliomfa soulangeana 5 lit. kont. 100-150 cm

10.290 Ft
A Magnolia Soulangeana az egyik legkedveltebb és legismertebb Magnolia fajta. Lombhullató bokor, mely rózsaszín virágai tavasszal a levelek kihajtásával egy időben nyílnak. A virágzási ideje március-április. Virágzást követően nagy széles lombozatot fejleszt. Mekkora a szállítási méret?

Liliomfa nigra 2 lit. kont

3.790 Ft
Lombhullató bokor, mely virágai tavasszal a levelek kihajtásával egy időben nyílnak. A virágzási ideje március-április. Virágzást követően nagy széles lombozatot fejleszt.

Japán Juhar narancs 30 cm

5.490 Ft
Acer Palmatum Orange Dream, Japán Juhar - narancssárga. Sárga, majd ősszel narancssárga szeldelt levelű juhar. Különleges külleme miatt igen kedvelt dísznövény. Igen sok változata létezik, akadnak köztük világossárga, halványzöld, bordó szélű, de teljesen

Japán Juhar narancs 5 lit.- 50-60cm

13.090 Ft
Acer Palmatum Orange Dream, Japán Juhar - narancssárga. Sárga, majd ősszel narancssárga szeldelt levelű juhar. Különleges külleme miatt igen kedvelt dísznövény. Igen sok változata létezik, akadnak köztük világossárga, halványzöld, bordó szélű, de teljesen

Törpe szil 2 lit kont.

3.890 Ft
Törpe szil, Ulmus elegantissima 'Jacqueline Hillier'.
A bonsai-rajongók által gyakran használt, cserjés formájú, kis levelekkel rendelkező, lassan növekvő törpe fajta. Ha metszetlenül nő, 2-2,5 méter magasra és szélesre nő, de metszéssel, könnyen nevelhető kis fa is belőle, mely a növény adottságai miatt bonsai hatást kelt. A vonzó levelek ősszel narancssárgává válnak.

Japán Juhar Butterfly 5 lit. kont.

13.090 Ft
Acer Palmatum butterfly, Japán Juhar 5 méter magasra növő, tarka levelű változat. Lombozata ősszel narancssárgára színeződik.Különleges külleme miatt igen kedvelt dísznövény.

Japán Juhar oltvány Emerald Lace 9,5 lit kont.

27.390 Ft
Acer palmatum Juhar. Különleges külleme miatt igen kedvelt dísznövény. Igen sok változata létezik, akadnak köztük világossárga, halványzöld, bordó szélű, de teljesen sötét bordó levelűek is.

Japán Juhar seiryu fa 120 cm

32.890 Ft
Acer Palmatum seiryu, Japán Juhar Különleges külleme miatt igen kedvelt dísznövény. Igen sok változata létezik, akadnak köztük világossárga, halványzöld, bordó

Japán Juhar oltvány Starfish 9,5 lit. kont.

27.390 Ft
Acer palmatum Starfish, Japán Juhar. Különleges külleme miatt igen kedvelt dísznövény. Igen sok változata létezik, akadnak köztük világossárga, halványzöld, bordó szélű, de teljesen sötét bordó levelűek is.

Gyertyán 2 lit kont

2.190 Ft
Carpinus Betulus, Közönséges Gyertyán.

Szelídgesztenye fa 100-150 cm oltvány Bouche de Betizac

19.690 Ft
Bouche de Betizac Terebélyes, magasra boltozott koronájú oltvány Szelídgesztenye, Fiatal korában koronája kúpos is lehet. Kérge kezdetben sima, szürkésbarna, idősebb korában mélyen repedezett. Virágzása június júliusban, termésérése szeptemberben.

A szelídgesztenyefa bemutatása

A terebélyes, magasra boltozott koronájú szelídgesztenyefa ugyan hazánkban nem őshonos fafajta, de ha megfelelő körülmények között nevelgeti, akkor hatalmas, csodaszép fává cseperedhet. A kezdetben sima, szürkés-barna kérgű növény törzse, végül mélyen berepedezik. A kora akár a fél évezredet is elérheti. Érdekes tény, hogy saját virágporával alapvetően rosszul termékenyül, éppen ezért ott terem kielégítően, ahol több gesztenyefa is található a közelében. Barka virágzata június-július környékén nyílik. A makkok szúrós kupacsban fejlődnek, melyek megérésük után felnyílnak, s így a termések a földre hullnak. A gesztenyéről, mint termésről ódákat lehetne zengeni, hiszen határozottan egészséges, magas rost- vitamin- és ásványi anyag tartalmú.

A fa igényeit jó, ha kimerítően megismeri, ugyanis csak abban az esetben tudja az optimális körülményeket biztosítani, ha minden aprócska részlettel tisztában van. A szelídgesztenyefa rajong az enyhe télért, és a meleg nyárért, amivel valószínűleg nincsen egyedül. Az agyagos talaj az ideális számára, míg a meszes típust kifejezetten kerüli. A bőséges víz, és tápanyagellátás alapvető feltétel. A metszést akár el is felejtheti, mivel ez a fajta különösebb fizikai beavatkozás nélkül is szép, formás koronájú. Természetesen, ha úgy látja, hogy némi ritkítás nem lenne elvetendő ötlet, akkor finom, visszafogott, szelíd mozdulatokkal megoldhatja a helyzetet. Annak ellenére, hogy (ahogy fentebb említettük) az enyhe telet részesíti előnyben, azért viszonylag jó fagytűrő, ami határozottan pozitív jellemvonás. Ráadásul a szelídgesztenyefa nem túlságosan szelíd a vírusokkal szemben, azaz jól bírja a megpróbáltatásokat.