Termékek Menü
0

Dischidia csigaházba ültetve, üveg floráriumban

Dischidia csigaházba ültetve, üveg floráriumban   Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
7.490 Ft
Cikkszám: Dischidia csigaházba ültetve, üveg floráriumban
Dischidia csigaházba ültetve, üveg floráriumban. Dischidia pectenoides Ázsiából származó, fán lakó kúszónövény, amelynek hajtásai több méter hosszúra is megnőnek hazájában.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
VITAFLORA táprúd levéldísznövényekhez, 30 db VITAFLORA táprúd levéldísznövényekhez, 30 db
550 Ft
VITAFLÓRA zöldnövényekhez 1l. VITAFLÓRA zöldnövényekhez 1l.
999 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ezek közül a Dischidia pectenoides Ázsiából származó, fán lakó kúszónövény, amelynek hajtásai több méter hosszúra is megnőnek

hazájában. Virágzata kétivarú, piros színű, apró virágokból áll. Ha kultúrában tartjuk, általában tavaszi virágzásra számíthatunk. Igen magas páratartalom jellemzi az eredeti élőhelyét, így az itthon kapható példányok számára is biztosítani kell a párás környezetet. A legkedvezőbb megoldás, ha esővizet gyűjtünk, vagy lágy vizet használunk párásításra.

Különlegessége a levelei kétalakúságában rejlik: apró, ép szélű, tojásdad levelei mellett felfújt, zöld gumóra emlékeztető levelei belül üregesek, járulékos gyökerekkel átszőttek. Erre azért van szüksége, mert epifita életmódjából eredően nem érintkezik a talajjal, csak a levelek üregeiben felfogott esővízből tudja összegyűjteni a tápanyagokat. Furcsa kapcsolatot figyeltek meg a Dischidia és egyes hangyafajok között: az üreges leveleket a hangyák táplálékraktárnak használják. Ebből a megfigyelésből eredően hangyanövénynek is nevezik (Ant plant).

Ne tévesszük azonban össze egy másik ázsiai epifita növénnyel, amely előbb kapta a hangyanövény elnevezést, talán sokkal találóbban is. A Myrmecodia platyrea megvastagodott törzsében egy valódi hangyajáratra bukkanunk, a hangyák számára legkedvezőbb életfeltételek adottak a növény belsejében, hogy fészekként hasznosíthassák. Ebben az esetben igazi szimbiózis alakult ki, hiszen a hangyák jelenléte tápanyagforrást jelent a növény számára, cserébe menedéket és védelmet nyújt a ragadozókkal szemben. Termesztésbe vont alakját általában cserépbe ültetve, egy laza, jó vízáteresztő közegben tartva nevelik. Szintén páradús környezetben érzi jól magát, de az öntözéssel óvatosan kell bánni, mert a pangó víz könnyen károsíthatja a gyökérzetét.

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2016. 10. 27.
Megkaptam a valóban különleges növényt, kiváló állapotban. Meseszép. Tökéletesen védő, profi csomagolásban. Értenek hozzá.
Rendeltem belőle még egyet.
A növényeket után is követik a postán. Gondosak. Akkurátusak. Kedvesek. Ajánlom mindenkinek, aki különleges növényt szeretne!!
| 5 / 5 csillag!
2016. 05. 24.
Végre van egy webáruház, ahol különleges növények is kaphatók és azt be is tudják csomagolni bombabiztosan.
Szép munka! Gratulálok!
Tisztelettel.
Dr. Madaras

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő