Cikász 60-70 cm, 17 cm cserépben

18.900 Ft (14.882 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cycas Revoluta, Japán Cikász. Többnyire el nem ágazó, rövid törzsük a pálmákéhoz hasonlít. Nagy, spirálisan álló leveleik a törzs csúcsán üstökben nőnek. Termőleveleik a hajtás csúcsán tömötten állnak.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Leírás és Paraméterek

A cycas pálma tavasszal, ősszel és télen szobanövény, de ha van rá lehetőség, akkor nyáron ki lehet tenni a szabad ég alá. A kertben, teraszon lehetőleg árnyékos helyre kell tenni. Tápoldatozás nyáron hetente, télen két-három hetente lehet általános szobanövényeknek való Nitrogén túlsúlyos tápoldattal érdemes.

Az öntözésre úgy kell figyelni, hogy soha ne álljon alatta a víz, de valamennyire mindíg legyen nedves (vagy akár egy kicsit ki is száradhat - nem lesz baja). Ez lakásban, félárnyékos helyen hetenkénti, de akár kéthetenkénti öntözést is jelenthet, viszont a szabadban, ahol éri a napfény és jár a levegő, ott hetente , de akár többször is szükséges lehet az öntözés.

A Cycas revoluta egyike a legősibb magvas növényeknek, már kb. 200 millió évvel ezelőtt, a triász időszakban is elterjedt volt. E dísznövény törzse vastag, barna színű, alakja az ananászra hasonlít. Ebből fejlődnek ki a mintegy 1 méteres, szabályosan szárnyalt levelek. Mindegyik levélnek merev középere van, innen ágaznak szét a szorosan álló, tűszerű levélkék két irányban. A friss hajtások még zsengék és sérülékenyek, később fejlődnek kemény, erős, hegyes csúcsú levelekké. A középső levelek némelyike függőlegesen áll, többségük azonban kecsesen lehajlik. A japán cikász évente mindössze egyetlen új levelet fejleszt. A növényt helyezzük meleg, világos helyre, de óvjuk a tűző naptól. Talajának felszínét hagyjuk kiszáradni két öntözés között, a pangó vizet nem kedveli. Teleltetésére a hűvös, 5-10°C-os, világos hely alkalmas. Megfelelő körülmények között a Cycas sok-sok évig élhet, 60 éves példányai sem ritkák.

Házhoz szállítás és garancia

GARANCIA
 

Amennyiben a megvásárolt növény nem nyerné el a tetszését, az átvételt követő napon jelezze felénk kifogását. Webáruházunk az ön által kifizetett növény árának 100%-át megtéríti.

Mivel a növények olyan termékek, melyeket nem könnyű pontos paraméterekkel körülírni, ezért a cserép mérete vagy a növény magassága az irányadóak, melyek fel vannak tüntetve a termékleírásokban. A termékleírásban megadott méret a teljes (a cserép magasságát is beleértendő) magasságot jelenti, azaz mennyi helyet fog elfoglalni a polcon, ablakpárkányon, asztalon stb.

Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük hívja bizalommal ügyfél szolgálatunkat.
+36204326364

 

HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS


A szállítási díjakat ide kattintva nézheti meg.

A megvásárolt növényeket az MPL futárszolgálattal szállíttatjuk ki az ön által megadott címre várhatóan 5-10 napon belül. A szállítási idő a kertészeti szezonban (március, április, május) jelentősen megnövekedhet. Ebben az időszakban akár 2-3 hét is lehet A csomag érkezéséről, a szállítást megelőző napon értesítést küldünk. Ha a fenti szállítási időnél korábban lenne szüksége a megrendelt növényekre, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Nagyobb tételű megrendelések esetében a szállítást háztól-házig a saját teherautónkkal szállítjuk ki önnek egy előre egyeztetett időpontban. 
Amennyiben személyesen szeretné átvenni a megrendelését, úgy a megrendelés végén, a szállítási mód kiválasztásánál a "személyes átvétel" gombra kattintva teheti azt meg. A személyes átvétel az érdi telephelyen történik, melynek részleteiről külön levélben tájékoztatjuk önt.

Amennyiben önnek egy pontosan meghatározott időpontban lenne szüksége a megrendelt növényekre, akkor a megrendelés végén, a megjegyzés rovatba beírva tájékoztathat minket erről vagy az elérhetőségeink bármelyikén tudathatja velünk. 

Szállítási feltételek

  • A megrendelt termékeket előre utalásos fizetés esetén, csak a vételár + szállítási díj pontos megfizetése és számlánkon való jóváírása után, előre egyeztetett időpontban szállítjuk ki.

  • A termék ára a szállítási költséget nem tartalmazza.

  • Jelenleg csak Magyarország területén áll módunkban a megrendelt terméket házhoz szállítani!

 

Fotók
 

Webáruházunkban a növények fotói a valós képet mutatják, azaz a képen látható állapotban szállítjuk ki, pl. a citromot terméssel és minden virágzó növényt virágzó állapotában a fényképnek megfelelően.

KIVÉTELEK:

  • a faiskolai termékek fotói legtöbb esetben kifejlett, idősebb növényt mutatnak. Ez azért fontos, mert egy kert megtervezésénél érdemes tudni, hogy a megvásárolt növény mekkora és milyen habitusú lesz a későbbiekben. Ezeknél a növényeknél az aktuális méret a megnevezésben leírtaknak megfelelő.

  • a szezonális növényeket az ismertetőjükben leírt időszakban tudjuk virágzó állapotban küldeni. Pl. a leander tavasztól őszig virágzik, így télen virág nélkül de színmegjelöléssel lehet megvásárolni.

  • a díszkaspóban fényképezett növények árai a kaspót nem tartalmazzák.


Amennyiben kérdése merülne fel valamelyik növénnyel vagy annak a fotójával kapcsolatban, hívja munkatársunkat bizalommal vagy írjon elektronikus levelet elérhetőségeink valamelyikén.