Babérmeggy, az igazi örökzöld választás

A babérmeggy télen-nyáron beragyoghatja a kertjét. A bőrszerű, örökzöld levelei még a legnagyobb zimankóban is csillognak, miközben a tavasz beköszöntével felfedi a növény valódi arcát.

Sövény vagy egyedülálló szépség?

A babérmeggy sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy sövénynek ültetve pontosan ugyanannyira gyönyörű, mint önálló növényként. Az örökzöld bokor gyorsan fejlődik, úgyhogy érdemes résen lenni a gondozása során. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy hagyják túlságosan megnőni, azaz nem nyírják vissza kellő intenzitással. Évi 20 cm-es felfelé ívelés bőven elegendő. Ha erre az apróságra nem helyez elég nagy figyelmet, akkor a növény túlzottan nagyra nőhet, aminek az a hátránya, hogy alul nem képes bedúsulni, így az ágai között könnyedén át lehet látni. A metszés nem igényel túl nagy erőbedobást, így érdemes rá némi időt szentelni.

Tavasszal, az első lágy fuvallatok beköszöntével, az örökzöld bokor csodálatosan kivirágzik. A fehér színű szirmok megjelenésével párhuzamosan az erős, növényre oly jellemző illat is érzékelhetővé válik. A karakteres, de nyugodtan dominánsnak mondható aroma a virágzás idején kitart. Aztán a virágokat felváltják a piros színű, meggyre emlékeztető, bogyó alakú termések. Amik természetesen nem ehetőek, de tovább fokozzák a bokor vonzerejét.

A babérmeggy szoliter növényként is megállja a helyét?

Igen. Ugyan határozottan sokan ültetik el sövényként, de önmagában is tökéletes választás. Szépsége az év egészében garantált. A napos helyet szereti, így érdemes a kert napsütötte részében elültetni, ahol aztán növekedésnek indulhat és ragyoghat.

Tartalomhoz tartozó címkék: örökzöld dísznövények babérmeggy