Az örökzöld cserjék üdesége múlhatatlan!

Az örökzöld cserjék olyan pompás kisugárzással büszkélkednek, ami kiemeli őket a növények sokszínű családjából. Önmagában az a tény, hogy folyamatosan zöldellnek az üdeség érzetét kelti a szemlélőben. Már csak az a kérdés, hogy pontosan milyen örökzöldre vágyik otthonába? 

 

Nyilván mérvadó információ, hogy mekkora szabad terület áll a birtokában, hiszen a terjedelmesebb fajták egy zsebkendőnyi udvaron nem férnek el, s esztétikailag sem nyújtják azt a látványt, ami egyébként elvárható.

A talaj minősége sem lényegtelen, de természetesen a környezeti adottságok egy bizonyos fokig módosíthatóak.

A kínálatunkban pontos leírásokat találhat az egyes típusokról, kihangsúlyozva a méreteket, vagyis hogy nagyjából mekkora növénnyel számolhat. Ez a tervezés szempontjából prioritást élvez, hiszen kizárólag ezen paraméterek tudatában hozhat felelősen jó döntést. Havasi, ezüst vagy lucfenyő a kedvence? Nálunk mindegyiket megtalálhatja, s ha úgy érzi jónak, belehelyezheti a kosarába.

Visszatérve a precíz tájékoztatásra, azt is láthatja a termékeknél, hogy mekkora űrtartalmú cserében vagy konténerben áruljuk, s szín vagy illat esetén a paraméterekhez tartozó jellemzőket is elolvashatja. Így a döntés már pofonegyszerű, igazán csupán az ízlése és persze kertje egyéni adottságai a lényegesek.

Az örökzöld cserjék nem hagyják cserben!

 

A kategóriába tartozó növények viszonylag kevés gondoskodást igényelnek, s a minimális törődésért cserébe maximális hálát várhat. A fejlődés roppantul látványos és a “végeredmény” hihetetlenül tartós. Vagyis ha egy örökzöld örökérvényű tulajdonságaira bólint rá, akkor olyan növény-társsal gazdagíthatja az életét, mely évtizedeken, sőt még tovább ragyogtathatja soha meg nem fakuló szépségét.