A szobanövények látványosan sokszínűek

A szobanövények szemeket gyönyörködtető változatosságot kínálnak a cserepes csodákért rajongóknak. Márpedig egyre többen élik, érzik, hogy a vágott virágok helyett, az életet érdemes és kiteljesítő választani.

Melyek a legnépszerűbb szobanövények?

Ez fogós kérdés, mert általános érvényű, pláne követendő válasz nem létezik rá. Hiszen nemcsak az a fontos, hogy kinek-mi tetszik, hanem az, hogy milyen körülmények adottak az élettérben? Mert egészen más típusú jelentkezők kívánkoznak egy napsütötte erkélyre vagy ablakba, mint egy főleg árnyékos környezetbe. Így aztán hiába ragadják meg mind többen az alkalmat, hogy orchideát szerezzenek be otthonra, hogy csak egy, közkedvelt példát említsünk, mégsem való mindenkinek és pláne bárhova. Viszont a helyzet felismerése és reális értékelése nyomán a figyelem célkeresztjébe kerülhetnek azok a fajták, amik nagy eséllyel élvezik majd a rendelkezésre álló körülményeket.

A szobanövények beszerzése előtt

Mindenféleképpen hasznos és kifizetődő számításba venni, hogy milyen fekvésű a szoba, naponta hány órán keresztül süt be a nap, milyen erősséggel éri a növényeket, és ezzel szemben vagy inkább mellett mekkora idősávot tesz ki az árnyékba borulások száma. Ezen kívül az egyéni kvalitásokat is érdemes górcső alá venni: mennyi ideje, türelme, energiája van a növények gondozására, ápolására, extra feladatok (tápoldatozás, zuhanyoztatás stb.) elvégzésére. Ha egy körübelüli kép kirajzolódott a fenti kritériumok nyomán, akkor a választás nem jelenthet akadályt. A csalódás is elkerülhető a szó szerint testre és helyzetre szabott döntésnek köszönhetően.

Tartalomhoz tartozó címkék: futó szobanövények szobanövények