A pálma fajták beltérben is jól érzik magukat

A pálma fajták általánosságban 2 nagy csoportra oszthatóak. Azok a típusok, amik Afrika, Kanári-szigetek környékéről származnak, kifejezetten jól viselik a nyári hőséget, a tűző Napot. Míg a másik halmazba a Dél-Ázsiából érkező növények tartoznak, amelyek a félárnyékos helyeket kedvelik, így aztán kitűnő választások beltérbe.

A beltéri pálma fajták is 2 részre oszthatóak

Csak, hogy kicsit tovább bonyolítsuk - vagy éppen tisztázzuk - a helyzetet, a beltéri növények még további két csapatba sorolhatóak. Ez egyébként az eredeti élőhely különbségeiből adódik. Alapjáraton a félárnyékos közeget kedvelő pálmák őserdőben élnek, mégpedig az aljnövényzet szintjén. Ez még akkor is igaz, ha amúgy 3-4 méteres fajtákról is beszélünk olykor. Pusztán ez az aprócska részlet rávilágít egyébként arra, hogy mennyire gigantikusak ezek a területek.

Azok a típusok, amik 1-2 méteres nagyságot érnek el kifejlett állapotukban, kifejezetten a félárnyékos, már majdnem sötétbe hajló környezetet kedvelik. Ellenben a 3-4 méterre is felnyújtózkodó növények szeretik a szűrt fényt, és igénylik is azt, tehát inkább kicsit árnyékos, mégis napsütötte körülmények dukálnak számukra a leginkább. Nyilván itt a napfény erejének mértéke kulcsfontosságú, ami egyáltalán nem tűző, domináns, hanem finom, árnyékba hajló. Miért jó tudni ezt vásárlás előtt? Azért, mert teljes egészében a beltér adottságaihoz igazítható a választás, ezáltal elkerülhetőek a szomorú, olykor növénypusztulással járó csalódások.

A pálma fajták extra törődést igényelnek?

Nem. A fenti körülmények biztosítása, konkrét típusra szabva, bőven elegendő.

Tartalomhoz tartozó címkék: pálma fajták pálmák