A szükséges sütiket használjuk, a weboldal biztonságos működésének érdekében. A weboldal forgalmának elemzésének köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük funkcióit, teljesítményét és általános használhatóságát.

A liliomfa szépsége beköltöztethető a kertjébe!

A liliomfa húsos szirmai leginkább a tulipánéhoz hasonlítanak. A színpompás, lenyűgöző virágok április-május tájékán nyílnak, lélegzetelállító látványt nyújtva. Magas fává vagy terjedelmes bokorrá nevelhető, annak függvényében, hogy mekkora hely áll a rendelkezésére.

 

Érdekes, de olykor több törzsből álló fácskává fejlődik. Lombhullató koronája laza, széles, általában a föld fölött sűrűn elágazik, de ha úgy tartja kedve (lehetősége) akkor törzses fává is cseperedhet a gondoskodása nyomán. Nem véletlenül gyakori eleme a japán kerteknek, hiszen a virágzása éppen egybe esik a cseresznyéjével.

A laza, enyhén savanyú kémhatású, tőzeges talajban hihetetlen gyors növekedésre képes, ez a növény igazi közege, ahol jól érzi magát.

A kínálatunkban több színű csemete közül is válogathat kertje adottságainak és persze elképzeléseinek megfelelően. Fontos, hogy pontosan kimérje a rendelkezésre álló helyet, hiszen a növény terjeszkedését idővel lehetséges, hogy korlátoznia kell. Vagy a helyszűke vagy éppen ízlése miatt. Van, aki magas faként szereti viszontlátni környezetében ezt a ragyogó szépségű növényt, míg megint más a bokros nevelést preferálja. Nincsen jó vagy jobb döntés, valójában kizárólag egyéni elhatározások léteznek.

A liliomfa jó közegbe pontosabban tőzegbe kerülve az égig nyúlik!

 

Ha a fent ecsetelt talajra vonatkozó feltételeket maradéktalanul biztosítani tudja választottjának, akkor nem lehet kétséges, hogy a növény gyors fejlődésnek indul: meghálálva a törődést és a ráfordítást. A tavasz beköszöntével a tulipánéra oly nagymértékben hasonlító virágok szépségükkel szinte belakják a lombkoronát, sőt. Kisugárzásukkal egész kertjére rányomják elvarázsoló bélyegüket.

Tartalomhoz tartozó címkék: liliomfa magnólia