A kerti növények változatos választéka

kerti növények szépsége és épsége több tényezőn múlik. Azok a lelkes személyek, akik még csak most ismerkednek a hobbi-kertészkedés világával, jobb, ha előzőleg magukra szednek némi tudásanyagot is a témában, hiszen, bár a legtöbb a kerti növények közül nem túl igényes, számos példány egészséges nevelgetéséhez specifikus törődés szükségeltetik.

Örökzöld, avagy a kerti élődekorációk sztárja

Ha a kerttervezés mellett tettük le a szavazatunkat, több módon is kialakíthatjuk a dizájnos miliőt. Az örökzöld például az egyik legnépszerűbb megoldása az udvar szebbé tételének. Ezen kerti növények egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy az élettel teli szépségük nem időjárásfüggő, így télen is sokat dobnak a kert atmoszféráján.

Mediterrán kerti növények bűvöletében

Ha a személyes ízlésünket a mindig élénk színű, káprázatos egynyári növények formájában szeretnénk kifejezni, a csodás mediterrán élődekoráció minden bizonnyal levesz majd bennünket a lábunkról! A mediterrán növényekről köztudott, hogy nem az árnyékkedvelők táborába tartoznak, ezen példányok igénylik a folyamatos és erős napfényt. Mivel nagyon mutatósak, igazi karneváli hangulatot varázsolnak a kertünkbe, a gondozásuk viszont már több figyelmet igényel, mint az örökzöldek esetében.

Okos ötletekkel az igényes környezetért

Mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, járjunk alaposan utána a kiszemelt kerti növények „leendő” paramétereinek is, hiszen könnyen lehet, hogy a kezdetben kisebb cserje 3-4 éven belül hatalmasra nő és igényelni fogja a több helyet.