A kenciapálma megőrzi a karcsúságát

A kenciapálma megőrzi a karcsúságát

A kenciapálma levelei sötétzöld színűek, szélesek, fésűsen szárnyaltak, míg a fonákjuk pettyezett. A legyező szerű levelek egyenletes ívben hajlanak le, aminek köszönhetően a megjelenése kifejezetten elegáns. Karcsú törzse, ami idősebb korában sem vastagszik meg, tovább fokozza a növényben megtestesülő eleganciát.

Mitől boldog a kenciapálma?

A gondoskodástól, a törődéstől, akárcsak minden egyes növény a világon. Na, de az kétségtelenül nem mellékes, hogy az esetében mit jelent az optimális bánásmód. Szerencsére extra feltételektől és kritériumoktól nem kell tartania. A világosságot kedveli, de ha nincs más út, akkor az árnyékot is elviseli. A tűző napsugárzás nem a barátja. Nyáron érdemes kitelepíteni, nagyon meghálálja a friss, langyos-meleg levegő ölelését. Kifejezetten igényli az időközönkénti felfrissülést, így a meleg hónapokban nyugodtan kitehető az esőre, de a fürdőszobai zuhanyzás is jó szolgálatot tehet.

Akkor érzi jól magát a földjében, ha a talaja mindig nedves. Viszont érdemes két öntözés között a felszínét hagyni kiszáradni. A száraz levegővel jó csapatot alkot, de hűen a pálmasorshoz, párás környezetben fejlődik igazán látványosan. Így aztán jó ötlet lepermetezni, vagy a cserepet akár nedves kavicsokkal teli tálcára is állíthatja. Nagyjából ezek azok az információk, amik elengedhetetlenek a boldog, és főleg a hosszan tartó közös élet megteremtéséhez.

A kenciapálma fittyet hány az idő múlására?

Így is mondható. Ugyan nem matuzsálemről van szó, de az tény, hogy ha jól érzi magát, ha megkap minden lényeges törődést, akkor nagyon sokáig élhet. Miközben a benti lét határozottan kedves a számára.

Tartalomhoz tartozó címkék: kenciapálma pálmák