A flamingó virág bemutatása

A szív alakú, hegyes végű levelekkel büszkélkedő flamingó virág kifejezetten tetszetős és méltán népszerű növény. A sötétzöld színű levelei akár 18 cm hosszúra is megnőhetnek.

A virágzása nagyjából két hónapon keresztül tart, amikor a paletta alakú, fényes, tűzpiros murvalevélből kikandikál a keskeny, kissé csavarodott, narancssárga színben pompázó torzsavirágzat. A virágok súlya abszolút nem csekély, így a legjobb, ha a növény egy kis támasztékot kap segítségképpen. Nádpálcához például pazarul rögzíthető egy kis fonal közbenjárásával.

A nemzetség több mint száz fajt számlál Guatemala és Costa Rica trópusi erdeiben. Ebből következik (a származási hely klímájából egészen konkrétan), hogy a meleg és kellően párás helyeket kedveli.

Vagyis a hőmérséklet 15 fok alá nem csökkenhet. Az öntözéshez a legjobb, ha vagy összegyűjtött esővizet, vagy forralással lágyított alternatívát használ. Ha egyik sem elérhető vagy kivitelezhető, akkor az állott víz is megfelelő lehet.

A szobahőmérsékletű öntözővizet permetezésre is felhasználhatja, ilyenkor a növény leveleit kényeztetheti, melyek igénylik is ezt az extra törődést. A legjobb, ha világos helyen tartja kedvenc flamingóját, ám a tűző naptól mindenképpen érdemes megóvnia. A permetezéssel megfelelő páratartalmat teremthet, ami hajaz a természetes élőhelyek mikroklímájára.

A flamingó virág szárnyak nélküli virágangyal!

A természetes por sajnos a növény leveleit nem kíméli, éppen ezért a lerakódott és megtelepedett porcicákat tusolással érdemes száműznie, mivel így megóvhatja az amúgy viszonylag érzékeny levelek felületét az esetleges sérülésektől, amiket például törölgetések alkalmával szerezhetnének.

Tartalomhoz tartozó címkék: flamingó virág virágzó növények