A citromfa vásárlás termékeny befektetés

A citromfa vásárlás több szempontból is megtérülő beruházás. Egyrészt egy olyan mediterrán növénnyel gazdagíthatja az életét és az életterét, aminek a szépségében az év egészében gyönyörködhet. Másrészt a terméseknek köszönhetően, saját szüretet rendezhet, és kiélvezheti a gyümölcsben megtestesülő, immunrendszert támogató előnyöket.

A citrom termesztése ipari méretekben a XV. században kezdődött, ám további két évszázadnak kellett eltelnie ahhoz, hogy ne kizárólag dísz- és fűszernövényként ismerjék és alkalmazzák az emberek. A XVII. században a tengerészek jöttek rá arra, hogy a citrom fogyasztásával hatékonyan szállhatnak szembe a skorbuttal. Napjainkban pedig már köztudott tény, hogy a magas C-vitamin tartalmú, savanyú gyümölcs mennyi pozitív jellemvonással büszkélkedik. Nem hiányozhat a limonádés poharakból, a teás csészékből, ahogy a számtalan gasztronómiai remek alkotójaként is megjelenhet. A citromfa mediterrán növény lévén, igényli a meleget, azaz nyáron a legjobb, ha a szabadban fejlődhet.

Lényeges azonban, hogy a kitelepítés már tavasszal megkezdődjön, mert így a fa levelei fokozatosan szokhatnak hozzá a napfény perzselő erejéhez. A tavasz zimankós csípős levegője nem tehet kárt a növényben, így aztán bátran kiköltöztethető az erkélyre, a teraszra vagy az udvarra. Ha túlságosan későn kapcsol és a citromfa vásárlás a nyár közepére marad, akkor számolnia kell azzal, hogy a növény érzékenyen reagálhat az erőteljes napsugárzásra, azaz a levelei akár meg is éghetnek. Természetesen ennek a forgatókönyvnek egyszerűen elejét veheti: ha még a nyár beköszönte előtt megtörténik a citromfa vásárlás, akkor joggal reménykedhet a bőséges termésben.

Tartalomhoz tartozó címkék: citromfa vásárlás citromfa